2024-04-26 20:18

Premierul Cîțu le răspunde sindicatelor: ”România trece printr-o situație dificilă”

 |  17:49
Premierul Cîțu le răspunde sindicatelor: ”România trece printr-o situație dificilă”

Premierul Florin Cîțu răspunde nemulțumirilor sindicatelor și dă asigurări că salariul minim va crește cu 3% în acest an, imediat ce se poate aproba Hotărârea de Guvern.

"Este vorba despre partea de interpretare a legislației de foarte multe ori. Când vrei să faci un lucru bun câte o dată te împiedici de o legislație mai complicată. Salariul minim rămâne să crească cu 3% în 2021. O să fie adoptată până la urmă și Hotărârea de Guvern când vine de la Ministerul Muncii cu toate avizele. Când totul o să fie în regulă o să o și aprobăm" a anunțat Florin Cîțu.

Premierul a subliniat și discuțiile avute cu liderii de sindicat, dar și situația economică dificilă prin care trece țara noastră, dar și nevoia urgentă de investiții:

 „Sunt sigur că miniștrii care coordonează acele sectoare din economie au avut discuții cu liderii de sindicat. Eu am vorbit și cu cei care plătesc taxe, cei din sectorul privat. Și de acolo sunt multe cereri. România trece printr-o situație dificilă, printr-o perioadă de criză economică. Totuși, în 2020, în cea mai mare criză economică din ultimii 100 de ani, eu am fost cel care a spus că nu e momentul să facem o reformă în administrație, să înghețăm salariile, să facem aceste lucruri în 2020. Am avut o creștere a salariilor medie în sectorul public, în 2020, de 8%, când în restul Europei media a fost de 3%. 

 Anul acesta trebuie să alocăm resurse către investiții, pentru a genera creștere economică. Numai cu creștere economică sustenabilă - ăsta e semnalul pentru toți angajații din sectorul public - putem să susținem nivelul actual de salarizare. Fără o creștere economică sustenabilă, fără investiții, nu avem cum să susținem acest nivel al salarizării. Dar mereu sunt dispus să discut cu toată lumea, cu cifrele, pe masă, să vedem care sunt soluțiile. Toți trebuie să tragem în aceeași direcție să avem o economie performantă, care să poată susține și salariile și pensiile la nivelul actual” a mai precizat Cîțu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-20

GALERIE MEDIA


In legatura cu acest articol...

Se schimbă strategia de VACCINARE. Cum se va desfășura etapa a treia pentru restul populației

Ministrul Culturii cere prioritizarea la vaccinare a angajaților din domeniul spectacolelor, muzee și bibilioteci

Ministrul Eduard Novak s-a vaccinat: "Putem învinge pandemia, dacă suntem uniți"

Vlad Voiculescu: Nu există niciun conflict între mine, premier și dr. Valeriu Gheorghiță

Miniștrii Guvernului Cîțu, vaccinați împotriva COVID-19 la Spitalul Militar din Capitală




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE