2024-05-04 13:13

Părintele Calistrat se căiește după faptele de agresiune: “Scuzele nu folosesc la nimic, fapta este incalificabilă şi demnă de pedeapsa primită”

 |  14:56
Părintele Calistrat se căiește după faptele de agresiune: “Scuzele nu folosesc la nimic, fapta este incalificabilă şi demnă de pedeapsa primită”

Părintele Calistrat a postat un mesaj prin care îşi cere iertare pentru fapta de lovire a enoriaşei în curtea Mănăstirii Vlădiceni, dar și pentru evenimentul violent în care a fost implicat un călugăr.

”După prima săptămână de post al bucuriei, am putut străbate cu mintea printre avalanşele de insulte care de care mai dure şi mai pătimaşe. Cuvinte grele, replici dure, tot felul de confecţii verbale răutăcioase izvorâte din prisosul unor inimi pline de dreptate, justiţie, adevăr, sau păreri bine construite în ceea ce priveşte o faptă negheobă săvârşită la un moment de neatenţie şi neluare aminte. Un moment în care sigur Duhul Sfânt pleacă de la om, cum mi s-a întâmplat şi mie”, a spus pr. Calistrat în deschiderea mesajului său.

Preotul și-a cerut scuze pentru faptele sale când a lovit o enoriaşă în curtea mănăstirii și o numeşte întâi ”manifestarea mea infantilă şi nedemnă”, spunând imediat că a fost făcută asupra unor enoriaşe ”cu un comportament nedemn de viaţa noastră creştină în Biserică”. ”Mai întâi lui Dumnezeu şi celor bine credincioşi le cer iertarea creştină, pentru că le-am tulburat liniştea postului, a sufletului şi a minţii, prin proasta ieşire din fire, şi gestul brutal de răfuială cu cele două femei mici sufleteşte şi moral. Scuzele nu folosesc la nimic, fapta este incalificabilă şi demnă de pedeapsa primită, atât din partea superiorilor, a publicului, a societăţii consternate de un gest injust, pe fondul unor ambiţii feminine, provocate în formă continuă, instigând la dezordine în timpul slujbelor, însă raportate la persoana mea, omul iute şi neatent în momentul nedorit, s-au petrecut cele ştiute. Nu sunt supărat, nici afectat, trebuie să mulţumim Domnului şi pentru ocară”, a conchis preotul.

Oprit de la slujbe

Preotul Calistrat Chifan nu va mai oficia slujbe pe durata anchetei poliţiştilor, după ce a fost acuzat că a lovit două femei în curtea bisericii.  Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iaşilor, Constantin Sturzu a declarat luni că părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni a fost oprit de la slujirea celor sfinte pe durata cercetărilor.

Acuzații

Preotul Calistrat Chifan de la Vlădiceni, judeţul Iaşi, este acuzat de două femei că le-a bătut în curtea bisericii, fiind depusă şi o reclamaţie la Poliţie. Femeile s-au prezentat la spital, însă au fost recalcitrante cu medicii. „Poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie au fost sesizaţi de către o femeie cu privire la faptul că atât ea cât şi sora sa au fost agresate de către un bărbat în timp ce se aflau în curtea unui locaş de cult de pe raza judeţului nostru. În cauză, poliţiştii efectuează verificări pentru stabilirea cu exactitate a situaţiei de fapt, urmând a fi luate măsuri în consecinţă”, a transmis IPJ Iaşi. Cele două femei s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe, dar au plecat, revenind câteva ore mai târziu.  Medicii au precizat că s-au constatat doar escoriaţii la cot şi genunchi.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-11-25

In legatura cu acest articol...

Gigi Becali, despre SCANDALUL în care este implicat părintele Calistrat: "Are nevoie de SMERENIE"

Decizie dură pentru Calistrat Chifan, preotul acuzat că a lovit două femei în curtea bisericii

Purtătorul de cuvânt al BOR, despre preotul Calistrat: ”Vedetism și GROBIANISM”

Preotul Calistrat, după acuzaţiile de LOVIRE: "Cele două femei mi-au pus piedică şi am căzut. Au puţină ISTERIE"




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE