2024-05-03 20:55

Purtătorul de cuvânt al BOR, despre preotul Calistrat: ”Vedetism și GROBIANISM”

 |  20:11
Purtătorul de cuvânt al BOR, despre preotul Calistrat: ”Vedetism și GROBIANISM”

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe, Vasile Bănescu, a comentat în termeni duri comportamentul preotului-influencer Calistrat, care a fost filmat în momentul în care lovește o femeie, chiar în curtea bisercii, atât de puternic, încât o doboară.

"Întrucât mi se solicită insistent și justificat un punct de vedere in legătură cu gestul violent și scandalos comis de un cleric monah acum două zile, dar și pentru că in același timp acest caz este subiectul unei anchete pe care doar eparhia de care aparține o poate desfășura și doar ea poate comunica rezultatele ei, eu nu pot transmite decât un punct de vedere general valabil referitor la conduita unui cleric, oricine ar fi el:

Vedetismul, grobianismul, fachirismul verbal cu aer sapiențial, violența de orice fel, incultura laică și teologică instalate în mediul clerical/ monahal sub masca „conservatorismului” de mahala xenofobă și filetistă, reprezintă tot atâtea ratări ale întâlnirii cu vocația pastorală, dar mai ales cu creștinismul însuși", a transmis oficialul BOR, conform RealitateaPlus.

Părintele Calistrat Chifan, unul dintre cei mai influenți preoți pe rețelele sociale, cu aproape 800.000 de persoane, a fost filmat în timp ce lovește 2 femei, chiar în curtea mănăstirii unde slujește. Una dintre femei a căzut la pământ.

După incident, preotul și-a justificat gestul într-un limbaj degrandant pentru un o față bisericească, jignind și ponegrind victima, pentru a sugera că reacția sa de a o lovi a fost normală.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-11-11



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE