2024-04-27 07:28

Oficial: Ce se întâmplă cu PENSIONAREA anticipată și vârsta de pensionare

 |  21:22
Oficial: Ce se întâmplă cu PENSIONAREA anticipată și vârsta de pensionare

Ministrul Fondurilor Europene și Ministrul Muncii au anunțat ce se întâmplă cu vârsta de pensionare în următorii an și condițiile pentru pensionarea anticipată.

”Va fi modificarea procedurii de pensionare anticipată. Să ai stagiu complet plus 8 ani și atunci poți să ieși anticipat. Ideea va fi să faci mai greu să ieși anticipat, fără a o eliminat complet. Dacă cineva a început să lucreze foarte devreme și a făcut stagiul complet plus 8 ani, poate să iasă la pensie. Trebuie să descurajăm aceste ieșire anticipate la pensie. Stagiul maxim va fi legat de o formulă statistică” a anunțat ministrul Cristian Ghinea.

Completând, Raluca Turcan a precizat că cine dorește să iasă la pensionare anticipat și nu are stagiul de cotizare complet, poate să cumpere vechime în muncă.

Cât despre vârsta de pensionare, ministrul Muncii a anunțat că aceasta rămâne la fel dar, cine dorește să rămână în câmpul muncii, poate să o facă până la 70 de ani. 

Reamintim că Guvernul va decide interzicerea cumulului pensiei cu salariul pentru cei care lucrează în sistemul public, nu și pentru cei din privat.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-06-02

In legatura cu acest articol...

Cum și cât va CREȘTE salariul minim pentru români

Klaus Iohannis anunță prioritățile PNRR: Investiții, dezvoltare, digitalizare și economia verde

DOCUMENT: Planul PNRR, prezentat de Guvern. Ce reforme sunt promise




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE