2021-06-20 04:49

Cum și cât va CREȘTE salariul minim pentru români

 |  20:30
Cum și cât va CREȘTE salariul minim pentru români

Conform PNRR trimis la Bruxelles, ministrul Fondurilor Europene a anunțat că salariul minim, dar și salariile bugetarilor vor crește atunci când vom înregistra creștere economică, iar mărirea se va face conform cu evoluția PIB.

”Salariul minim - şi asta este altă reformă - nu va mai fi crescut pe bază ad-hoc, va fi legat de creşterea economică. Deci vom avea o formulă fixă de creştere a salariului minim, de altfel e şi în linie cu dezbaterea la nivel european pe subiectul ăsta. Se pare că e o chestiune de bun simţ pe care o facem, în condiţiile în care suntem o ţară în procedura de deficit excesiv şi ne-am angajat ca până în 2024 să revenim la 3%".

Ministrul Ghinea a spus că se va elimina, în următorii 5 ani, discrepanța existentă între salariul minim din construcții și salariul minim în general, ultimul urmând să ajungă la 3.000 de lei. „Asta este prezumția de la care plecăm, că în 5 ani se va ajunge acolo (la 3.000 de lei – n.r.), astfel încât să nu mai avem discrepanță între construcții și restul lumii. Acesta este scenariul pe care lucrăm”.

Cristian Ghinea a vorbit și despre ce se întâmplă cu salariile bugetarilor:

 "Ce spunem aici este că nu mai mărim anvelopa salariilor la buget, la bugetari, mai mult decât creşterea economică, respectiv creşterea veniturilor. Adică dacă vom creşte veniturile, PIB-ul şi veniturile la stat, atuncea putem să creştem şi salariile bugetarilor în acea marjă. Mi se pare că e o chestiune de bun simţ pe care o facem, în condiţiile în care suntem o ţară în procedura de deficit excesiv şi ne-am angajat ca până în 2024 să revenim la 3%. Nu poţi să şi revii la 3%, să creşti şi peste cât ai, în acest moment. Dar, dacă vom continua cu această creştere economică pe care o avem şi care este pronosticată bună, atunci putem să mărim în această linie şi salariile bugetarilor" a precizat ministrul.

 

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-06-02

In legatura cu acest articol...

Trei angajați din Ministerul Fondurilor Europene au CĂZUT cu liftul în gol

Klaus Iohannis anunță prioritățile PNRR: Investiții, dezvoltare, digitalizare și economia verde

DOCUMENT: Planul PNRR, prezentat de Guvern. Ce reforme sunt promise
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE