2024-04-27 00:17

Doar una din patru locuințe, ASIGURATE în caz de cutremur

 |  18:36
Doar una din patru locuințe, ASIGURATE în caz de cutremur

Marea majoritate a românilor nu și-a asigurat locuințele împotriva cutremurelor, deși asigurarea este obligatorie și ieftină, potrivit datelor PAID.

La începutul acestui an, doar 1.850.373 milioane de gospodării erau asigurate obligatoriu împotriva dezastrelor naturale, deși asigurarea este obligatorie și costul este de maximum 20 de euro pe an, primă brută subscrisă care asigură o despăgubire de până la 20.000 de euro, după cum reiese din datele oficiale ale Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID).

La un calcul simplu reiese ca doar una din patru gospodării (1,85 milioane de unități dintr-un total de 7,08 milioane) sunt asigurate obligatoriu, prin PAD (polița de asigurare împotriva dezastrelor naturale).

Asigurarea este obligatorie, însă legea prevede că sancțiunile trebuie date de primari. Lipsa asigurării obligatorii se poate pedepsi, conform legii, cu o amendă de la 100 la 500 de lei. Mai mult decât atât, în cazul producerii unui dezastru natural, lipsa asigurării obligatorii înseamnă și că cel păgubit nu are dreptul să primească niciun fel de despăgubiri de la bugetul de stat sau de la bugetul local pentru prejudicii aduse locuințelor.

Sursa: Protv


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-07

In legatura cu acest articol...

După Hagi, și Gică Popescu a postat un MESAJ de susținere pentru poporul turc

UE mobilizează peste 1.180 de SALVATORI în Turcia

Vești teribile de la INFP. Cutremurele din Turcia pot influenţa mişcarea seismică din România!

Echipa de salvare RO-USAR are o primă misiune în Turcia. Încearcă să scoată de sub dărâmături o familie cu un copil




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE