2024-04-24 02:57

UE mobilizează peste 1.180 de SALVATORI în Turcia

 |  16:17
UE mobilizează peste 1.180 de SALVATORI în Turcia

După activarea mecanismului de protecţie civilă al UE de către Turcia, 19 state membre ale UE - Austria, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Cehia, Estonia, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Malta, Ţările de Jos, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia şi Spania, împreună cu Albania şi Muntenegru, au oferit echipe în colaborare cu Centrul de coordonare a răspunsului la situaţii de urgenţă al UE şi cu autorităţile turce, a transmis Comisia Europeană.

„25 de echipe de căutare şi salvare se îndreaptă către zonele cele mai afectate din Turcia pentru a-i ajuta pe primii agenţi de intervenţie de pe teren; 11 dintre aceste echipe au ajuns deja. În plus, 2 echipe medicale au fost trimise prin intermediul mecanismului de protecţie civilă al UE pentru a le oferi asistenţă medicală de urgenţă persoanelor afectate. În total, ţările europene au oferit 1.185 de salvatori şi 79 de câini de căutare. Aceste cifre ar putea continua să crească”, mai arată comunicatul de presă al Executivului european.

Centrul de coordonare a răspunsului la situaţii de urgenţă al UE a constituit, de asemenea, o echipă de protecţie civilă a UE formată din experţi din 11 state membre, care au fost trimişi imediat în Turcia pentru a sprijini operaţiunile.

În Siria, UE este în contact cu partenerii săi umanitari de la faţa locului şi finanţează organizaţii umanitare care desfăşoară operaţiuni de căutare şi salvare, oferind totodată sprijin care constă în apă şi instalaţii sanitare şi distribuind pături şi articole de igienă în zonele afectate, mai indică sursa citată.

De asemenea, aceştia evaluează nivelul daunelor şi al nevoilor din Siria în urma cutremurului de ieri pentru a-şi adapta răspunsul.

UE ia în considerare toate opţiunile viabile de mobilizare a unor resurse suplimentare în interiorul Siriei, în sprijinul populaţiilor afectate, conform sursei menţionate.

Sunt peste 5.000 de morţi, mii de răniţi, în timp ce un număr necunoscut de persoane au rămas blocate sub dărâmături, după ce mii de clădiri s-au prăbuşit în Turcia şi Siria, în urma celui mai puternic seism care s-a înregistrat, luni, în regiune după mai bine de un secol. Operaţiunile de salvare se desfăşoară contracronometru, mai ales că şi vremea pune probleme şi reduce şansele de supravieţuire ale celor prinşi sub ruine.

Sursa: News.ro


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-07

In legatura cu acest articol...

Vești teribile de la INFP. Cutremurele din Turcia pot influenţa mişcarea seismică din România!

Echipa de salvare RO-USAR are o primă misiune în Turcia. Încearcă să scoată de sub dărâmături o familie cu un copil

Prefectul Capitalei, critic la adresa autorităților locale: „Există o indolență administrativă în ceea ce privește consolidarea antiseismică a clădirilor din București...”

Cutremurele din Turcia au afectat direct 13,5 milioane de persoane




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE