2024-05-04 02:34

Comisia Europeană propune noi REGULI pentru rețelele sociale

 |  23:18
Comisia Europeană propune noi REGULI pentru rețelele sociale

Comisia Europeană a anunțat, marți, că a propus „o refomă ambițioasă” în domeniul digital, măsuri care vizează inclusiv rețelele sociale. Astfel, companiile online active la nivelul Uniunii Europene riscă să fie sancționate dacă încalcă drepturile cetăţenilor sau reglementările concurenţiale.

Executivul comunitar susține că Legea Serviciilor Digitale şi Legea Pieţelor Digitale vor include reguli pentru toate serviciile digitale, pentru piața online şi pentru alte platforme care operează în Uniunea Europeană.

„Valorile europene sunt în centrul ambelor propuneri. Noile reglementări vor proteja mai bine consumatorii şi drepturile acestora în sfera online, urmând să conducă la pieţe digitale mai corecte şi mai deschise pentru toată lumea”, a transmis Comisia, într-un comunicat.

C.E. precizează că noile reglementări „vor interzice condiţiile incorecte impuse de platforme online”.

Legea Serviciilor Digitale prevede, printre altele:

- reguli de eliminare a produselor serviciilor și conținutului ilegal din online

- garanţii pentru utilizatorii al căror conţinut a fost şters din greşeală de platformele digitale;

- noi obligaţii ale marilor platforme online, inclusiv transparenţă privind publicitatea şi algoritmii folosiţi pentru recomandarea conţinutului;

- noi prerogative în monitorizarea platformelor digitale.

Comisia a mai transmis că platformele care ating peste 10% din populaţia UE, adică au 45 de milioane de utilizatori, vor fi monitorizate de o nouă structură: „Acest nou cadru de responsabilitate va fi format dintr-un Consiliu al coordonatorilor serviciilor digitale, cu atribuţii speciale ale Comisiei Europene, inclusiv cu posibilitatea de supraveghere a marilor platforme digitale şi de a le sancţiona direct”.

Legea Pieţelor Digitale li se va aplica motoarelor de căutare, rețelor sociale și companiilor intermediare. Proiectul prevede sancţiuni de până la 10% din cifra de afaceri a companiilor online, interzicerea practicilor incorecte sau chiar, în cazul repetării unor nereguli, separarea anumitor activităţi de afaceri.

Legea Serviciilor Digitale şi Legea Pieţelor Digitale vor intra în dezbaterea Parlamentului European şi Consiliului UE. Dacă vor fi aprobate, se vor aplica în toate ţările UE.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-12-15

In legatura cu acest articol...

Sute de militari vor ajuta DSP-urile în call-center

Raed Arafat AVERTIZEAZĂ: Ce se va întâmpla după sosirea vaccinului anti-COVID

Pedeapsă cu ÎNCHISOAREA într-o lege pentru combaterea antițigănismului. Ce nu ai voie să faci

Dacian Cioloș îi pune la punct pe liberali: ”Eu am vorbit SERIOS!”

O nouă tulpină de CORONAVIRUS a fost descoperită. Cât de periculoasă este




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE