2024-05-04 04:24

O nouă tulpină de CORONAVIRUS a fost descoperită. Cât de periculoasă este

 |  19:56
O nouă tulpină de CORONAVIRUS a fost descoperită. Cât de periculoasă este

Cercetătorii britanici au descoperit o nouă tulpină a virusul SARS-COV-2 care se răspândeste cu repeziciune în sudul Angliei. Peste 1.000 de persoane din Regat, din 60 de zone diferite, au fost depistate cu această nouă mutaţie.

Există şi veşti bune, cercetătorii sunt de părere că această tulpină nu provoacă o boală mai gravă. Ba mai mult, nu este imună la vaccinul anti-COVID.

Nu există dovezi clare că noua variantă a coronavirusului, care a fost detectată în sud-estul Angliei, se transmite mai ușor sau provoacă simptome mai grave care ar face inutil vaccinul, potrivit BBC News.

Cu toate acestea, există două motive pentru care oamenii de știință o urmăresc cu atenție. În primul rând, pentru că mai multe cazuri au fost semnalate în zonele cele mai afectate. Este un semnal de avertizare, care, însă, poate fi interpretat în două moduri. Unul dintre ele - virusul ar fi suferit mutații pentru a se răspândi mai ușor și a provoca mai multe infecții.

Însă va fi nevoie de experimente în laborator pentru a se stabili dacă această variantă se transmite cu adevărat mai repede decât toate celelalte.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-12-15

In legatura cu acest articol...

Vești bune despre VACCIN: când ajung primele doze în România

ALERTĂ! Un lot de sărățele cu susan de la un brand cunoscut, retras de la vânzare

Agenţia Europeană pentru Medicamente dă mai devreme avizul pentru VACCINUL produs de Pfizer și BioNTech

Coronavirus: Peste 200 de decese în ultimele 24 de ore. Câte cazuri noi au fost identificate

Coronavirus: De ce trebuie sa porți mască inclusiv dacă te-ai vaccinat împotriva Covid-19? Informații de ultimă oră de la OMS

Coronavirus: S-a aflat! Care este principala cale de infectare? Studiul care demonstrează că virusul nu se transmite așa cum credeai




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE