2024-04-27 02:33

Cauzele și cele mai bune remedii pentru IRITAȚIA mâinilor

 |  19:44
Cauzele și cele mai bune remedii pentru IRITAȚIA mâinilor

În sezonul rece sau în această perioadă în care purtăm mănuși de protecție, iritația mâinilor ne poate da bătăi de cap și e o problemă care nu trebuie ignorată. Ni s-a întâmplat cel puțin o dată în viață și, chiar dacă nu e o iritație severă, poate deveni supărătoare.

Cauzele iritației mâinilor

Iritația mâinilor e des întâlnită în sezonul rece ca urmare a temperaturilor scăzute și a vremii uscare, dar clima nu este singura cauză. Iritați poate fi temporară dar, de multe ori, poate dura mult și trebuie să consultați un medic dermatolog.

Printre cauze putem găsi:

- dermatita: după un contact, poate după ce ați atins un animal, detergenți agresivi, solvenți sau chiar frunzele unei plante. Poate fi cauzată și de un parfum sau bijuterii.

- mușcătura de insectă

- boli de piele

- psoriasis, o boală inflamatorie care afectează mulți oameni

- alte boli care pot declanșa iritația: diabetul, probleme de circulație, tiroidă, probleme ale sistemului endocrin.

Cum putea ameliora iritațiile ușoare

Puteți ameliora iritațiile mâinilor cu remedii simple și naturale pe care le puteți folosi în paralel cu indicațiile prescrise de doctor.

- Untul de shea este un ingredient care poate fi folosit pentru iritațiile, mâncărimile mâinilor, dar și pentru pielea uscată. Acest unt are proprietăți emoliente și antiinflamatoare. Este recomandar să îl folosiți seara, înainte de culcare, să purtați mănuși după aplicare pentru a acționa eficient în timpul nopții.

- Compresele reci sunt eficiente și ușor de folosit. Pune apă rece și cuburi de gheață într-un bol, înmoaie o compresă(o bucată de bumbac sau prosop) și apoi pune-o pe mâini timp de 10 minute. Veți simți o ameliorare imeditată. 

O altă soluție este să puneți un ou bătut cu miere într-un bol și amestecați. Aplicați ușor pe mâini și lăsați preparatul timp de 10-15 mnute, apoi spălați mâinile cu apă călduță, nu fierbinte.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-05

In legatura cu acest articol...

După patru ani, primele MĂSURI în scandalul echipamentelor de proastă calitate de la Jocurile Olimpice

INFLUENȚE pozitive în luna ianuarie asupra zodiilor. Ce aduce Luna Nouă

O femeie și iubitul ei, ÎNJUNGHIAȚI în Capitală. Cine e agresorul

Șumudică a urcat provizoriu pe primul loc în Turcia




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE