2021-05-10 00:51

Ministrul Sănătății anunță disponibilitatea a noi sute de paturi la ATI

 |  15:26
Ministrul Sănătății anunță disponibilitatea a noi sute de paturi la ATI

Nelu Tătaru a declarat duminică, la Institutul Clinic Fundeni, că în perioada următoare vor fi operaţionalizate încă 280 de paturi la terapie intensivă în 24 de spitale.

"Noi avem un număr în jur de 1.390 de paturi la terapie intensivă, avem 1.132 de pacienţi la terapie intensivă, mai avem în operaţionalizare încă 280 de paturi de la 24 de spitale, operaţionalizarea lor făcându-se între 7 şi 21 de zile.În Bucureşti, în acest moment, avem suplimentare cu şase paturi la Spitalul Sfânta Maria, cu opt paturi la Spitalul Cantacuzino, cu 30 de paturi de terapie intensivă şi 30 de paturi de terapie intermediară la Spitalul Monza Metropolitan şi reevaluăm celelalte structuri care pot să facă adaptarea paturilor de terapie intensivă", a anunțat ministrul Sănătăţii.

De asemenea, ministrul Tătaru spune se ia în calcul transferul pacienţilor în străinătate, dacă va fi nevoie.

"Sper să nu ajungem în acel moment, fiindcă reevaluăm tot ce înseamnă terapie intensivă, dar dacă va fi nevoie luăm în calcul şi acest lucru. După cum ştiţi, la nivelul comunităţii europene, există un mecanism pentru transferul în momentul în care într-adevăr nu mai avem această capacitate. În toată această pandemie au existat aceste transferuri de pacienţi în judeţele limitrofe sau la distanţă atunci când a fost nevoie de paturi pentru terapie intensivă", a mai precizat Tătaru.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-11-22

In legatura cu acest articol...

Ce preț va avea vaccinul anti-COVID produs de compania Moderna

BNR acuză PSD că folosește abuziv imaginea instituției în spoturi electorale

BILANȚ COVID-19. Cazuri noi de infectare în ultimele 24 de ore - 5.837; pacienți internați la ATI - 1.174; 131 de persoane decedate

Liberalii din București, scrisoare deschisă pentru CIOLACU: „Nu vă iubiţi decât clientela de partid, pe care o serviţi umil!”
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE