2021-05-10 01:47

Ce preț va avea vaccinul anti-COVID produs de compania Moderna

 |  14:38
Ce preț va avea vaccinul anti-COVID produs de compania Moderna

Compania farmaceutică americană Moderna va percepe guvernelor un preţ cuprins între 25 şi 37 de dolari pentru o doză din vaccinul anti-COVID-19, în funcţie de cantitatea comandată, a declarat sâmbătă directorul general al companiei, Stephane Bancel, pentru săptămânalul german Welt am Sonntag.

„În concluzie, vaccinul nostru costă aproximativ la fel ca un vaccin contra gripei, al cărui preţ este cuprins între 10 şi 50 de dolari”, a precizat CEO-ul de la Moderna, potrivit Agerpres.

La începutul acestei săptămâni, un oficial european implicat în discuţiile cu producătorii de vaccinuri a spus că Executivul comunitar ar dori să ajungă la un acord cu Moderna privind furnizarea mai multor milioane de doze din vaccinul său la un preţ mai mic de 25 de dolari pentru o doză.

„Nu am semnat nimic încă, dar suntem aproape de un acord cu Comisia Europeană. Vrem să furnizăm vaccinuri Europei şi suntem implicaţi în discuţii constructive”, a spus Stephane Bancel, adăugând că este o „chestiune de zile” până când contractul va fi gata, transmite Digi24.

Moderna susţine că vaccinul pe care l-a dezvoltat are o eficienţă de 94,5%, potrivit rezultatelor ultimei etape a studiilor clinice (faza a treia), devenind al doilea producător de vaccinuri care anunţă rezultate peste aşteptări, după Pfizer-BioNTech.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-11-22

In legatura cu acest articol...

BNR acuză PSD că folosește abuziv imaginea instituției în spoturi electorale

BILANȚ COVID-19. Cazuri noi de infectare în ultimele 24 de ore - 5.837; pacienți internați la ATI - 1.174; 131 de persoane decedate

Liberalii din București, scrisoare deschisă pentru CIOLACU: „Nu vă iubiţi decât clientela de partid, pe care o serviţi umil!”

IOHANNIS: „Nu am de gând să merg la SIBIU, atât timp cât este carantinat...”. Ce spune președintele despre evoluția crizei COVID-19

INCENDIU declanșat de un scurtcircuit la Spitalul Universitar CFR Cluj-Napoca
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE