2021-05-13 02:37

IOHANNIS: „Nu am de gând să merg la SIBIU, atât timp cât este carantinat...”. Ce spune președintele despre evoluția crizei COVID-19

 |  11:30
IOHANNIS: „Nu am de gând să merg la SIBIU, atât timp cât este carantinat...”. Ce spune președintele despre evoluția crizei COVID-19

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că nu intenţionează să meargă acasă, la Sibiu, atâta timp cât oraşul este carantinat. ”Avem foarte, foarte mult de lucru aici şi cred că este mai important să mă ocup de aceste probleme”, a declarat, duminică, şeful statului, potrivit News.ro.

Klaus Iohannis a fost întrebat, după o vizită la Institutul Fundeni, dacă intenţionează să meargă acasă, la Sibiu, atâta timp cât oraşul este în carantină şi a răspuns: ”Dacă ne-am întâlnit în Bucureşti, vă daţi seama că nu am fost în Sibiu. Nu, nu am de gând să merg în Sibiu atâta timp cât este carantinat, dar motivul principal este că avem foarte, foarte mult de lucru aici şi cred că este mai important să mă ocup de aceste probleme decât să îmi petrec week-end-ul la Sibiu”.

Preşedintele Klaus Iohannis îşi petrece frecvent week-end-urile la locuinţa sa din Sibiu, acolo unde stă în continuare soţia sa, profesoară de engleză la un colegiu din oraş.

Municipiul Sibiu este în carantină începând de luni, având o rată de infectare de peste 13 la mie.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că sunt semne pozitive în ceea ce priveşte pandemia de coronavirus, dar ”mai avem încă mult de luptat”. Şeful statului apreciază că, până la utilizarea unui vaccin pe scară largă, doar respectarea măsurilor de protecţie şi a restricţiilor poate limita pandemia.

”Subliniez din nou că, deşi sunt semne pozitive, mai avem încă mult de luptat împreună, noi toţi, pentru a ţine această pandemie sub control. Până la apariţia vaccinului anti-COVID şi la folosirea lui la scară largă, la scară naţională, doar respectarea normelor sanitare, atenţie, doar respectarea normelor sanitare şi a măsurilor de restricţie este eficientă pentru a limita răspândirea acestui virus”,  afirmat, duminică, Klaus Iohannis. 

Şeful statului a făcut din nou apel la respectarea măsurilor şi a restricţiilor. 

”Medicii fac tot posibilul pentru a salva cât mai multe vieţi. Haideţi să-i sprijinim, fiecare dintre noi în acest efort uriaş pentru a proteja sănătatea întregii naţiuni!”, a mai precizat preşedintele. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-11-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE