2024-05-04 23:39

BREAKING NEWS: Ludovic Orban și-a dat DEMISIA din fruntea Guvernului: ”Tot ce a fost omenește posibil, am făcut”

 |  18:15
BREAKING NEWS: Ludovic Orban și-a dat DEMISIA din fruntea Guvernului: ”Tot ce a fost omenește posibil, am făcut”

Liderul liberalilor și al Guvernului, Ludovic Orban și-a dat demisia din fruntea executivului de la Palatul Victoria.Conform surselor din presă, propunerea liberalilor pentru funația de premier se decide între Nicolae Ciucă, Ilie Bolojan și Florin Cîțu.

”Decizia mea de astăzi arată că nu mă cramponez de funcție, un nou guvern trebuie să fie de centru dreapta care trebuie să utlizeze toate resursele de care România va nebeficia.

Îmi închei mandatul de premier după un an și o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă, cu o pandemie și criză economică fără precedent. Am încercat să îmi fac datoria, plec din funcția de premier cu conștiința împăcată, tot ce a fost omenește posibil am făcut, atât eu cât și miniștrii.

Pe 6 decembrie, românii au decis componeneța viitorului parlament. Obiectivul meu este de a construi o majoritate care să nu cuprindă PSD, de a fi implicat în negocierilor pentru formarea unui guvern care să ofere o direcție corectă pentru România” a anunțat Ludovic Orban.

După întâlnirea avută luni de Ludovic Orban cu președintele Klaus Iohannis, s-a decis ca cea mai bună variantă este să se retragă din funcția de premier, dar să păstreze președinția PNL.

Ludovic Orban nu ar urma să mai fie nici propunere de premier desemnat din partea PNL pentru viitorul Guvern, după alegerile parlamentare.

Conducerea interimară a Guvernului ar urma să fie preluată de vicepremierul Raluca Turcan.

Marți urmează o întâlnire între liberali și președintele Klaus Iohannis pentru a discuta despre o nouă propunere de prim-ministru al viitorului Guvern.

PNL s-a situat pe al doilea loc, după PSD, cu aproximativ 25% din voturile exprimate de români la alegerile parlamentare de duminică, 6 decembrie 2020.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-12-07

GALERIE MEDIA


In legatura cu acest articol...

Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră după alegerile parlamentare. Ce a decis președintele

Sorin Grindeanu îi pune la punct pe președinte și premier: ”Românii au dat un vot de BLAM”

Dacian Cioloș, semnal CLAR pentru Klaus Iohannis. Orban nu mai e dorit de USR-PLUS




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE