2024-05-05 07:43

Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră după alegerile parlamentare. Ce a decis președintele

 |  17:53
Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră după alegerile parlamentare. Ce a decis președintele

Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă la Palatul Cotroceni după rezultatele alegerilor parlamentare de duminică, 6 decembrie.

”S-au terminat alegerile si pot să trag primele concluzii. Dați-mi voie să vă multumesc tuturor celor care ati iesit din casa si ati votat. Va garantez ca fiecare vot va fi luat in considerare. In acelasi timp, trebuie sa fim sinceri: participarea la vot a fost redusa si este foarte clar ca sunt multi romani care, fie nu au primit informatie, fie sunt nemultumiti de mine, de partide, de intreaga clasa politica sau masuri, eu vad aceste lucruri, este important sa vedem, sa analizam sa venim in intâmpinarea romanilor care nu au mers la vot din varii motive, trebuie elucidate. Sunt foarte hotarat ca in peroada urmatoare, cu guvernul sa analizam toate aceste chestiuni.

Rezultatele arata ca nu exista un castigator clar al acestor alegeri, daca ne uitam pe rezultatele provizorii, dar s-au numarat aproape toate, vedem ca PNL in 2016 obtinuse 20%, acum 25%, deci o crestere clara. USR cu PLUS au obtinut in 2016 8%, au crescut la 15%, evident o crestere. PSD, in 2016 a obținut 45%, a scazut dramatic la 29%, este deci clar, daca adunam aceste rezultate ca partidele de centru dreapta impreuna au obtinut peste 50% dintre voturile valabil exprimate.

Pot sa va spun, cu toata sinceritatea, ca acesta a fost obiectivul meu, a trebuit sa ma exprim un pic mai des in public in ultimele saptamani. In acest fel, PSD poate, in fine, dupa un ciclu intreg de alegeri, poate sa ramana in afara deciziei politice” a analizat președintele.

Klaus Iohannis a vorbit și despre deciziile sale pentru perioada următoare:

”Ce va urma. Se cristalizeaza rapid o coaliție de centru dreapta care va putea sa propuna un guvern de coalitie, voi convoca consultari cu partidele care se vor regasi in parlament, consultari pentru cea mai buna solutie pentru Romania.

Noul guvern format va gestiona masurile necesare in pandemie, va prezenta masurile de reforma mult asteptate si amanate, va gestiona campania de vaccinare, in cel mai scurt va prezenta un buget pentru 2021, impreuna cu modul de atragere a banilor europeni” a mai anunțat șeful statului.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-12-07

GALERIE MEDIA




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE