2024-04-26 04:02

Stelian Ion dezvăluie adevărata MIZĂ a demiterii sale: ”Noi am vrut doar transparență”

 |  19:09
Stelian Ion dezvăluie adevărata MIZĂ a demiterii sale: ”Noi am vrut doar transparență”

La predarea scaunului de ministru, Stelian Ion (USR PLUS) consideră că pleacă de la Ministerul Justiției cu fruntea sus. El a declarat că premierul Florin Cîțu nu respectă Constituția, legile țării, programul de guvernare, cuvântul dat și pe colegii de coaliție.

„E un mandat întrerupt intempestiv de premierul Cîțu. Plec de la Minister cu fruntea sus, am făcut ce trebuia să fac. Blocarea proiectului SIIJ în Parlament e opera în principal a UDMR și a neimplăcării altor lideri politici. Deși Cîțu spune că s-a implicat și a folosit toate pârghiile, cred că asa e destul de departe de adevăr”.

A mai spus, de asemenea, că neavizarea proiectului privind PNDL 3 a fost doar un pretext al demiterii: 

”Motivele remanierii nu au fost explicate. Au fost doar pretexte legate de avizarea pe un proiect. Lucrurile s-au desluișit și s-a văzut că propiectul nu ajunsese la Minister. Dincolo de caracterul său inadecvat, de faptul că e un proiect păgubos pentru România, nici vorbă de dezvoltarea României,  ci mai degrabă o invitație la furt din banul public.

Substratul e numirea procurorilor de rang înalt, o miză pentru unii. Miza noastră a fost doar transparența, să asigurăm independența procurorilor și a justiției.

Din păcate, premierul Cîțu nu e un partener loial, nu e un lider care să unească, să țină coaliția aproape, care să înțeleagă prioritățile, nu merge pe prioritățile din programul de guverare, cum și-a asumat, nu-și respectă colegii de guvernare, nu-și respectă cuvântul și are un respect redus față de lege și de Constituție. Lucrurile întâmplate poate în trecutul mai îndepărtat sau mai apropiat sunt relevante în sensul că și acum ies la iveală aceste atitudini de intoleranță la respectarea regulilor și a cuvântului dat”, a declarat Stelian Ion.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-09-02

In legatura cu acest articol...

Poziția UDMR față de scandalul din Coaliție. Tanczos Barna: ”Sper că noaptea va fi un sfetnic bun pentru toată lumea”

PSD și-a prezentat moțiunea de cenzură. Apel către USR PLUS și AUR: ”Cu toții ne dorim să scăpăm de Guvernul Cîțu!”

Rareș Bogdan: "Biroul Politic Naţional al PNL a adoptat în unanimitate o rezoluție de susținere a premierului Florin Cîțu"

Fiecare cu MOȚIUNEA lui. Sorin Grindeanu: ”Contezi dacă semnezi, dacă nu, faci balet!”

ULTIMA ORĂ. USR PLUS anunță moțiune de cenzură: ”Florin Cîțu trebuie să plece!”




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE