2021-04-15 11:36

Renate Weber, UIMITĂ de intenția de a fi revocată: ”Au bâiguit că așa trebuie!”

 |  22:47
Renate Weber, UIMITĂ de intenția de a fi revocată: ”Au bâiguit că așa trebuie!”

Avocatul Poporului, Renate Weber, consideră că discuţiile despre revocarea sa ”lovesc într-o instituţie cu un mandat constituţional, acela de a fi garant al drepturilor şi libertăţilor”. Weber afirmă că nu a văzut nişte motive reale pentru care se doreşte revocarea sa: ”Au bâiguit că aşa trebuie”, a adăugat Avocatul Poporului care apreciază ca bună activitatea instituţiei.

”Nu ştiu să vă spun de ce, pentru că mie nu mi-au fost comunicate niciodată nişte motive oficiale, iar cei care au apărut în spaţiul public, fiecare a spus altceva şi recunosc că cei mai mulţi, de fapt, nu s-au referit la nimic. Au bâiguit că aşa trebuie. Nu, nu am înţeles de ce”.

Weber afirmă că toate aceste discuții lovesc în instituţia Avocatului Poporului şi nu în ea ca persoană.

”Ce mi se pare mie trist e că, prin astfel de ieşiri, ei nu înţeleg că nu lovesc neapărat în mine, Renate Weber. Eu sunt o persoană independentă până la urmă. Liberă am fost toată viaţa mea, aşa sunt şi acum. Dar lovesc indirect într-o instituţie care este o instituţie cu un mandat constituţional, acela de a fi garant al drepturilor şi libertăţilor. Lovesc într-o instituţie care  a lucrat în folosul cetăţenilor acestei ţări şi mie mi se pare că felul în care noi ca instituţie am performat în cel puţin utimul an este corect, e bine”, a mai adăugat Weber la Antena3.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a anunţat, în 16 februarie, că a fost iniţiată procedura privitoare la revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber - al cătrei mandat ar urma să se încheie în 2024 - precizând că în cel mult două săptămâni comisiile juridice urmează să analizeze această solicitare şi să prezinte un raport care să fie transmis plenului.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-05

In legatura cu acest articol...

Începe LUPTA pentru putere în Alianța USR-PLUS. Ce variantă propun Barna și Cioloș

LISTA actualizată a țărilor din zona galbenă. Ce reguli se impun

Ministrul Muncii anunță vârsta MAXIMĂ pentru pensionare
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE