2021-04-15 11:12

Începe LUPTA pentru putere în Alianța USR-PLUS. Ce variantă propun Barna și Cioloș

 |  22:13
Începe LUPTA pentru putere în Alianța USR-PLUS. Ce variantă propun Barna și Cioloș

Începe lupta pentru conducerea Alianței USR-PLUS. După ce Dacian Cioloș își anunța intenția de a fi dublu președinte, și de partid și de țară, a venit rândul lui Dan Barna să anunțe că va candida la Congres și că vrea să fie prezidențiabilul partidului în 2024. Cei doi copreședinți se vor lupta pentru votul membrilor celor două partide într-un congres organizat în toamna anului 2021.

Într-un interviu acordat G4Media, Dan Barna a declarat că „dacă acest Guvern va performa (...) evident că și eu voi fi într-o poziție bună, în ochii colegilor, pentru o candidatură la prezidențiale.”

Anunțul vine după ce, anterior, copreședintele Alianței, Dacian Cioloș, i-a luat fața lui Barna și și-a anunțat intenția de a fi candidatul la alegerile prezidențiale.

De asemenea, Cioloș trimitea săgeți către Barna în privința candidaturii la Congres. Liderul PLUS susținea că „cine se ocupă de partid trebuie să se ocupe și de conducerea partidului și de organizarea lui. Când ești în Guvern sau în Parlament ai și acolo anumite responsabilități, unele sunt mai solicitante decât altele”, dând de înțeles că funcția de vicepremier în Guvern i-ar ocupa tot timpul lui Barna.

„Este un punct de vedere dar asta e, mă rog, valabil pentru orice coleg care are și o poziție de demnitate, alta decât cea politică. Pentru că și conducerea unui grup europarlamentar la Bruxelles presupune aceeași activitate consistentă”, a replicat Dan Barna, în interviul acordat jurnaliștilor G4Media.

Liderul USR a mai adăugat că este normală candidatura sa la șefia partidului și că vrea să ducă mai departe proiectul pe care l-a dezvoltat asumându-și meritul că „USR-ul a ajuns la guvernare”. „Sunt cel care a tras pentru asta”, a spus Barna.

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE