2024-05-03 03:20

Raluca Turcan acuză PSD de fake news: ”Ar putea CREȘTE pensiile și cu 25%!”

 |  18:50
Raluca Turcan acuză PSD de fake news: ”Ar putea CREȘTE pensiile și cu 25%!”

Coaliția stă pe un butoi cu pulbere, iar atacurile dintre liderii celor două principale partide de guvernare nu se mai opresc. Luni a venit rândul fostului ministru al Muncii, Raluca Turcan, care-l acuză pe Marius Budăi de fake news în privința creșterii pensiilor.

”Sensul declarației mele este de a combate o falsă idee care a tot fost vehiculată în spațiul public și anume că pensiile în România nu pot să crească pentru că există un plafon maxim de 9,4% din pib care nu permite și plafonul ține în sărăcie milioane de oameni.

Eu consider că aceasta este o temă falsă și am adus ca argument că, în momentul de față, chiar dacă ar fi să crească pensiile și cu 25%, tot nu am atinge acel plafon de 9,4% din PIB.

Este o abordare care a început practic încă din prima zi a actualului ministru al Muncii pentru a se deroba de răspundere și pentru a crea idea unei conspirații prin care și el, și colegii lui din PSD sunt buni și își doresc majorarea pensiilor cu orice procent, oricât de mare, dar cineva nu-i lasă.

Eu le contrazic această temă care este, de fapt, un fake news și pensiile pot să crească atât cât este decizia politică.

Ministrul Muncii este cel care pune în fața premierului și a ministrului de Finanțe cifrele cu variante diferite de creștere a pensiilor. În contextul în care anual miliarde de lei se transferă de la bugetul de stat la bugetul de asigurări sociale din care se plătesc pensiile, ministrul Finanțelor, împreună cu prim-ministrul sunt cei care stabilesc cu cât cresc pensiile” a explicat Raluca Turcan la Digi24.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-10-31

In legatura cu acest articol...

E oficial: Propunerea PSD pentru funcția de ministru al Apărării

Fost senator PSD, condamnat cu SUSPENDARE după ce a accidentat mortal un biciclist

Gata, primăriile pot să aloce 30% din BUGET pentru activităţi sportive de copii şi juniori. LEGEA a fost promulgată




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE