2024-05-02 21:35

E oficial: Propunerea PSD pentru funcția de ministru al Apărării

 |  16:43
E oficial: Propunerea PSD pentru funcția de ministru al Apărării

Social-democraţii s-au reunit luni în şedința Consiliului Politic Național și s-a decis numele celui care va prelua Ministerul Apărării. Imediat după demisia lui Vasile Dîncu au fost vehiculate mai multe variante. Dar, în acest moment, senatorul Angel Tâlvăr este favorit pentru nominalizare.

UPDATE: „La estul Romaniei exista o situatie de securitate cauzata de invazia unui stat sveran de catre Rusia lui Putin, invazie neprovocata si nejustificata”, a mai declarat Tîlvăr, propus de PSD să preia Apărarea după demisia lui Vasile Dîncu. El a adăugat că principala preocupare a sa va fi să se asigure că românii își pot duce viața cu „calm, normalitate”, în actualul context.

Tîlvăr a menționat că pe lângă alocarea a 2,5% din PIB pentru Apărare, vrea să colaboreze cu parlamentarii pentru „a ușura condițiile de muncă” ale angajaților din „arhitectura de apărare”.

Consiliul Politic Național  al PSD l-a votat în unimitate pe Angel Tîlvăr, actualul președinte al delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO, ca persoana nominalizată să preia Ministerul Apărării, potrivit unor surse TVR Info.

Angel Tîlvăr este actualul președinte al delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO. Acest senator este considerat ca având o experiență în domenul apărării și securității naționale și considerat a fi cea mai potrivită persoană pentru a și comunica cu președintele Klaus Iohannis.

Au mai fost vehiculați și alți social-democrați - Mihai Fifor sau Titus Corlățean -  dar, potrivit surselor TVR Info, Angel Tîlvăr are cele mai mari șanse să fie propus de către Marcel Ciolacu și validat în forul de conducere extins al PSD.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-10-31



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE