2024-04-26 06:29

Președintele Iohannis, anunț de ultimă privind CREȘTEREA pensiilor și a salariilor: ”E un scenariu de groază”

 |  18:36
Președintele Iohannis, anunț de ultimă privind CREȘTEREA pensiilor și a salariilor: ”E un scenariu de groază”

Președintele Klaus Iohannis a criticat din nou rectificarea bugetară adoptată de Parlament prin care cresc pensiile și salariile profesorilor. Mai mult, șeful statului anunță că acest lucru va duce la scăderea ratingului de țară și tăiarea ajutorului de la UE.

”Iresponsabilitatea PSD risca sa arunce tara in criza, sa condamne generatii intregi, acest gen de politica e de domeniul trecutului, votul e cel mai important instrument.

Este de dorit sa creasca pensiile, salarii profesorilor, bonusuri, si eu doresc si GUvernul, primii pasi s-au facut. Chiar daca ne dorim mai mult, trebuie sa tinem cont de context, pandemie, criza economica, bugetul este sub presiuni uriase.

In parlament a fost un PSD iresponsabil, bugetul ar fi impovarat cu 6% din PIB, nu exista banii, trebuie sa luam din alta parte, banii au fost redusi la un minim, chiar daca ne dorim ca aceste cresteri sa intre in vugoare, trebuie sa asteptam momentul prielnic, acum nu este” a declarat președintele Klaus Iohannis.

Mai mult, șeful statului a anunțat că, dacă această rectificare intră în vigoare, Comisia Europeană ar putea tăia din banii alocați României:

”Din pacate, scenariile sunt posibile, exista discutii serioase cu inalti responsabili din CE, ne-au spus franc, daca aceasta rectificare intra in vigoare, ni se vor taia 3 miliarde de euro din fonduri europene. Agentiile de rating vor schimba ratingul de tara daca aceste cheltuieli ar fi operate, pentru aceste cheltuieli nu exista bani, pur si simplu. La un rating prost, nu mai da nimeni bani, e un scenariu de groaza” a subliniat Klaus Iohannis.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-23

GALERIE MEDIA


In legatura cu acest articol...

IOHANNIS: “Nu văd motive pentru o nouă perioadă de CARANTINĂ”

Ministrul Finanțelor, anunț de ultimă oră privind CREȘTEREA de taxe și impozite




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE