2024-04-25 18:27

Ministrul Finanțelor, anunț de ultimă oră privind CREȘTEREA de taxe și impozite

 |  17:04
Ministrul Finanțelor, anunț de ultimă oră privind CREȘTEREA de taxe și impozite

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu dă asigurări că actualul guvern nu are intenția de a crește taxele și impozitele în situația de criză în care ne aflăm. Oficialul anunță că statul român nu are de gând nici să apeleze la împrumuturi de la Fondul Monetar Internațional.

”Ca să fie foarte clar: nu umblăm la veniturile cetăţenilor, nu creştem taxe, nu băgăm taxe, nu facem nimic din aceste strategii şi nici nu vom lua bani de la Fondul Monetar Internaţional. Ceea ce am făcut noi anul acesta este un lucru în premieră nu numai pentru România în 30 de ani de zile - să poţi să finanţezi un deficit de 8,6% din piaţa internaţională. Multe ţări din lumea asta nu pot să facă acest lucru. Uitaţi-vă la America Latină, uitaţi-vă că deja sunt ţări din Africa care astăzi dau default. Noi ştim să ne finanţăm şi am arătat că avem încrederea investitorilor.

Nu vom face greşelile făcute de alţii în trecut. Iar cei care ne acuză pe noi de taxe, de creştere de taxa unică, au introdus taxe în ultimii ani. Noi am scos taxe, nu vom băga niciodată taxe în perioadă de criză.

Nicio taxă nu poate fi introdusă pe perioadă de criză. Suntem pe perioadă de criză - orice discuţie despre taxe sau reduceri de venituri este contra-productivă. Din contră, în acest moment ai nevoie să injectezi lichiditate în economie, nu să scoţi lichiditate din economie.

E nevoie ca Guvernul viitor să aibă acest buffer, pentru că nu se ştie ce situaţie poate apărea şi anul viitor şi atunci mă asigur că există surse de finanţare alternative.” a declarat ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu.

Oficialul Guvernul a dezmințit, astfel, opiniile din spațiul public conform cărora Guvernul trebuie să crească taxe și impozite pentru a putea acoperi deficitul mare cu care ne confruntăm.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-23

In legatura cu acest articol...

Schimbări la vârful Băncii Naționale a României

CURS VALUTAR 23 septembrie. Un nou maxim istoric pentru moneda EURO

Asociațiile de mediu avertizează asupra pericolului gropii de gunoi Vidra operată de ECO SUD S.A.

Petre Țone, de la barbugiu la dorința de vechil peste Oltenița




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE