2024-05-06 06:59

Klaus Iohannis a găsit VINOVAȚII pentru mortalitatea ridicată din România: ”PSD a condus țara 20 de ani”

 |  18:45
Klaus Iohannis a găsit VINOVAȚII pentru mortalitatea ridicată din România: ”PSD a condus țara 20 de ani”

Întrebat care e explicația pentru rata mare a mortalității provocată de coronavirus în țara noastră, Klaus Iohannis a atribuit vina PSD care a condus țara timp de 20 ani și nu a reformat sistemul de sănătate.

”Explicatiile se gasesc, fara a fi mare specialist, in trecutul nostru recent din ultimii 30 de ani, nu vreau sa fac o polemica politica. Din ultimii 30, 20 ani România a fost condusa de PSD, care a avut o politica sanitara proasta, sanatatea noastra nu e la un nivel bun, stam in coada clasamentului, trist, dar adevarat!” a explicat Klaus Iohannis

Președintele consideră că, dacă PNL va câștiga alegerile, cu o largă majoritate în Parlament, va face o reformă a sistemului de sănătate, atât în ambulatoriu, cât și în spitale:

”Am spus ca trebuie sa punem accent pe preventie, educatie, programe nationale care conduc in timp la o stare de sanatate imbunatatita, nu am ajuns acolo unde ne dorim, e nevoie de o reforma profunda, de un alt timp de guvernare. PNL este singurul partid care poate sa vina cu o alta politica, cu o reforma autentica, având o larga majoritate dupa alegeri. Nu putem continua sistemul falimentar construit de PSD. Da, vom reusi, vom avea date mai bune la sanatate.

Din 27 de state cu cazuri covid, la incidenta pe ultimele 2 sapt, Romania e in partea a doua a clasamentului, pe locul 19, nu stam rau. La mortalitate, suntem in prima parte, ma intristeaza. Noi vrem un sistem sanitar pentru oameni, dar nu doar în spital, ci și în partea preventiva, sa fii sanatos, sa ai o stare buna gerelazata, nimeni nu isi doreste sa ajunga la spital, toti vrem sa fim sanatosi, e nevoie de programe nationale” a declarat șeful statului.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-11-03

GALERIE MEDIA


In legatura cu acest articol...

Președintele Iohannis, anunț de ultimă oră privind VACCINUL anti-COVID: ”Ne punem mari speranțe!”

Fostul deputat Cristian Rizea a fost REȚINUT în Republica Moldova

Cifre ALARMANTE în educație: Cum se descurcă profesorii în școala on-line

Pacienții cu CANCER, victime colaterale ale pandemiei COVID-19




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE