2024-05-06 00:11

Președintele Iohannis, anunț de ultimă oră privind VACCINUL anti-COVID: ”Ne punem mari speranțe!”

 |  18:33
Președintele Iohannis, anunț de ultimă oră privind VACCINUL anti-COVID: ”Ne punem mari speranțe!”

Președintele Klaus Iohannis a anunțat deciziile experților din UE și țara noastră pentru o distribuire și păstrare corespunzătoare a vaccinului anti-COVID. Șeful statului consideră că acesta va ajunge în România la începutul anului viitor.

”Romania se confrunta cu cifre ingrijoratoare, autoritățile se adapteaza permament pentru a controla virusul. Ne punem mari sperante in dezvoltarea unui vaccin anticovid, sigur si eficient , iar eforturile facute la nivel international confirma dorinta tuturor de a avea acest vaccin.

Romania este parte a UE pentru furnizarea vaccinului, urmand sa ii revina 10 mil doze de vaccin. Din cauza cererii ridicate si a capacitatii reduse de productie, vaccinul va ajunge in mod etapizat. Pentru Romania,  ne asteptam ca prima transa sa ajunga in primul trimestru al anului viitor. Subliniez ca, in baza conventiilor facute in UE, toate statele europene vor primi in acelasi timp aceste transe, in momentul in care el va fi disponibil, vom primi cota respectiva din prima transa, a doua, iar primii vaccinati vor fi lucratorii din sistemul medical dar si persoanele din grupele de risc.

Vaccinarea intregii populatii va incepe cel mai devreme - sa fie clar- in primavara. Vrem sa ne asiguram ca vaccinurile folosite au cel mai inalt nivel de siguranta, se respecta toate reglementările internationale” a anunțat Klaus Iohannis.

Președintele a făcut un apel la cadrele medicale pentru a fi pregătite de primirea vaccinului, dar și la populație pentru respectarea regulilor de protecție:

”Fiind o problema majora, fac apel la personalul medical de a se pregati, de a se informa corect, trebuie stabilite centre de vaccinare, medicii de familie sa fie bine instruiti. Am solicitat gasirea resurselor necesare, stocuri de materiale, am discutat aspecte de logistica, mecanisme de supraveghere activa, dezvoltarea unuia sau mai multora va fi esentiala pentru control pandemiei si relansarea economiilor.

Dar, pana la aparitia acestora, e imperativ sa respectam toate masurile de protectie, evitarea aglomeratiilor, igiena, sunt lucruri care stau in puterea noastra, singurele metode care pot contribui decisiv la controloul pandemiei” a mai declarat Klaus Iohannis.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-11-03

GALERIE MEDIA


In legatura cu acest articol...

Fostul deputat Cristian Rizea a fost REȚINUT în Republica Moldova

Cifre ALARMANTE în educație: Cum se descurcă profesorii în școala on-line

Pacienții cu CANCER, victime colaterale ale pandemiei COVID-19

Data alegerilor, sub semnul întrebării. PSD nu reușește să facă majoritate în Senat




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE