2024-04-27 04:31

Florin Cîțu s-a plâns europenilor și americanilor de planul USR PLUS cu AUR

 |  13:56
Florin Cîțu s-a plâns europenilor și americanilor de planul USR PLUS cu AUR

Guvernul Cîțu a informat oficialii europeni și ai Statelor Unite despre situația politică de la noi din țară, generată de USR PLUS care a depus moțiune de cenzură împreună cu AUR. Reprezentantul special al Guvernul pentru combaterea antisemitismului și xenofobiei, Alexandru Muraru, a comunicat, duminică, faptul că a atras atenția într-o scrisoare oficială în legătură cu noul plan al partenerilor de guvernare de la București în a crea o nouă majoritate parlamentară cu un partid extremist, antisemit prin care să se răstoarne executivul pro-european.

Alexandru Muraru, consilierul premierului Florin Cîțu pentru combaterea antisemitismului și xenofobiei, a anunțat, duminică, într-un comunicat că a informat oficial Comisia Europeană și guvernele din SUA, Israel și Germania despre planul USR PLUS "de a crea o nouă majoritate parlamentară" cu AUR, pe care îl caracterizează drept un "partid extremist, antisemit".

"Noua alianță conjuncturală creează premisele aducerii la putere a unui partid neofascist, xenofob, antisemit, care a ultragiat în permanență memoria victimelor Holocaustului, a încercat reabilitarea criminalilor de război și a promovat ura împotriva minorităților etnice și sexuale", a comunicat Alexandru Muraru.

El a anunțat anunță că i-a informat despre discuțiile dintre USR PLUS și AUR pe cei 108 europarlamentari din grupul Renew Europe, din care face parte și USR PLUS.

"În documentul oficial, am subliniat faptul că noua alianță conjuncturală creează premisele aducerii la putere a unui partid neofascist, xenofob, antisemit", a spus Alexandru Muraru.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-09-05

In legatura cu acest articol...

Florin Cîțu: “Voi avea o discuţie cu toate partidele despre independenţa energetică a României”

Protest în Piața Victoriei împotriva lui Florin Cîțu: Câte persoane s-au strâns în fața Guvernului

Florin Cîțu, replică acidă după acuzațiile Ioanei Mihăilă: A venit cu demisia domniei sale?

Fostul șef al lui Florin Cîțu dezvăluie motivele pentru care l-a dat afară pe actualul premier: Este foarte învechit și nu știe să lucreze în echipă

Ioana Mihăilă, dezvăluiri incendiare despre Florin Cîțu: Cum a refuzat premierul să dea bani la Sănătate

Orban, noi acuzații la adresa lui Cîțu: Cum îi amenință premierul pe primarii liberali?

Florin Cîțu salută intervenția lui Iohannis în scandalul din coaliție: Face apel la responsabilitate. Eu sunt în continuare dispus să discutăm




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE