2024-04-19 00:02

Florin Cîțu salută intervenția lui Iohannis în scandalul din coaliție: Face apel la responsabilitate. Eu sunt în continuare dispus să discutăm

 |  16:42
Florin Cîțu salută intervenția lui Iohannis în scandalul din coaliție: Face apel la responsabilitate. Eu sunt în continuare dispus să discutăm

Premierul Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, la Arad, că mesajul transmis de preşedintele Klaus Iohannis este un apel la responsabilitate şi că este de acord cu acesta. Şeful Guvernului a transmis că există soluţii, dacă lideruu USR PLUS se vor aşeza la masa coaliţiei.

„Este un mesaj în care face apel la responsabilitate. Sunt de acord cu mesajul preşedintelui. În acelaşi timp eu spun că în continuare putem să găsim soluţii, aşa cum spun de câteva zile, în interiorul coaliţiie de guvernare, nu în afară. Să nu ne uităm la soluţii alături de partide extremiste sau de socialişti. Nu, soluţia este în interior, să ne aşezăm la masă. Eu sunt dispus în continuare să discutăm. Preşedintele s-a referit la o situaţie pe care o văd mulţi români. Am luptat alături de USR împotriva extremiştilor, iar astăzi, alături de cei care am luptat pentru nişte idealuri, le aruncă şi îşi bat joc de ele”, a declarat Florin Cîţu.

Premierul a adăugat că cea mai simplă soluţie pentru finalul crizei guvernamentale este ca cei de la USR PLUS să propună un nou ministru al Justiţiei.

”Dacă ne aşezăm la masă, avem soluţii. Cea mai simplă soluţie e ca USR să vină imediat cu un ministru al Justiţiei (...) Sunt transparent cu colegii mei şi atrag atenţia colegilor mei când e o problemă. La acest minister avem o situaţie în care în ultimele zile nu s-a întâmplat nimic. Eu am ieşit în stradă alături de USR împotriva legilor lui Tudorel Toader. Nu se poate să rămâi cu aceleaşi legi şi să nu faci nimic. Nu poţi? Spui că nu poţi şi te duci la o parte”, a mai spus Cîţu.

Preşedintele Klaus Iohannis a intervenit sâmbătă în scandalul din coaliţia guvernamentală şi a afirmat, într-o postare pe Facebook, că noua alianţă între USR PLUS şi AUR riscă să compromită pachetul de reforme al coaliţiei de guvernare. „Solicit USR PLUS să cumpănească foarte bine implicaţiile asocierii cu obiectivele promovate de AUR şi să pună punct acestor gesturi politice iresponsabile, să îşi respecte electoratul şi să se întoarcă la masa dialogului, pentru a găsi împreună cu partenerii din Coaliţie o soluţie viabilă şi raţională de a debloca actuala situaţie”, a adăugat şeful statului.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-09-04



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE