2024-04-27 03:25

Florin Cîțu nu își regretă deciziile: ”REMANIEREA e o situație excepțională”

 |  17:17
Florin Cîțu nu își regretă deciziile: ”REMANIEREA e o situație excepțională”

Premierul Florin Cîţu a declarat, miercuri, că actul adiţional la acordul de guvernare a fost semnat din partea PNL de liderul Ludovic Orban pentru că este un protocol politic, adăugând că vede remanierea unui ministru ca "o situaţie excepţională".

"În primul rând, ştiţi foarte bine că din partea PNL a semnat domnul preşedinte Ludovic Orban. Preşedinţii partidelor sunt cei care semnează protocolul, pentru că este un protocol politic şi în România, bineînţeles, facem distincţie între deciziile politice şi deciziile guvernamentale care sunt reglementare de actele normative sau de Constituţie. Nu ştiu de ce vă duceţi direct către remaniere, nu trebuie să existe aşa ceva. Eu doresc să nu mai avem astfel de situaţii în perioada următoare. Sunt sigur că toţi colegii mei gândesc acelaşi lucru şi eu nu iau în calcul aşa ceva în acest moment, deci eu o văd ca o situaţie excepţională şi atunci nu are rost să discutăm acum. Dar, ceea ce a fost foarte clar pentru toţi o cei care au fost prezenţi acolo, un document politic nu are cum... şi nu s-a discutat niciodată aseară Constituţia sau modificarea Constituţiei şi aceste lucruri cred că sunt clare pentru toată lumea", a afirmat Cîţu, întrebat, după şedinţa de Guvern, în privinţa actului adiţional la acordul de guvernare, încheiat marţi de liderii coaliţiei.

 El a spus, în ceea ce priveşte demiterea lui Vlad Voiculescu, că "lucrurile se întâmplă".

"Lucrurile se întâmplă şi mergem mai departe. Azi avem o coaliţie care funcţionează foarte bine şi toţi membrii coaliţiei susţin proiectele importante pe care şi le-a asumat când a pornit la drum în decembrie anul trecut", a adăugat premierul.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-04-21

In legatura cu acest articol...

Marcel Ciolacu, atacuri în rafală la adresa Guvernului: ”Premierul Cîțu a devenit pisi-Cîțu. Românii au plătit cu viața”

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea Ioanei Mihăila ca ministru al Sănătăţii

Liviu Dragnea a primit AVIZ FAVORABIL pentru eliberarea condiționată




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE