2022-01-19 13:14

CLSU Sector 1 a adoptat hotărărea privind declararea STĂRII de ALERTĂ. Când intră în vigoare

 |  15:14
CLSU Sector 1 a adoptat hotărărea privind declararea STĂRII de ALERTĂ. Când intră în vigoare

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Sector 1 a adoptat, vineri, hotărârea privind declararea stării de alertă în privinţa situaţiei deşeurilor. Aceasta intră în vigoare sâmbătă, ora 00.00, pentru o perioadă de maxim 30 de zile.

Astfel, Măsurile ce vor fi luate în regim de urgenţă pentru creşterea capacităţii de răspuns şi diminuarea impactului riscului general de eşecul serviciului public de salubrizare de pe raza administrativ-teritorială a Sectorului 1 sunt următoarele:

„- Contractarea prin intermediul aparatului de specialitate al primarului Sectorului 1, de servicii de colectare, transport şi sortare a gunoiului menajer şi stradal în regim de maximă urgenţă de la operatori autorizaţi numai pentru perioada stării de alertă şi cu respectarea normelor concurenţiale, a transparenţei, egalităţii de tratament şi a prevederilor legale referitoare la eficienţă, eficacitate şi legalitatea cheltuirii fondurilor publice.- 

- Întocmirea unei strategii pe termen mediu de către autorităţile publice locale ale Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti privind prevenirea apariţiei tipului de risc generat de eşecul serviciului public de salubrizare la nivelul Sectorului 1.

- Compartimentele funcţionale cu atribuţii în domeniu din cadrul aparatului de specialitate al primarului Sectorului 1 vor informa Prefectul Municipiului Bucureşti înd atele de 30 iulie, 6 august şi 13 august cu privire la stadiul întocmirii strategiei.

- Intensificarea controalelor/verificărilor privind depozitarea ilegală de deşeuri de către Poliţia Locală Sector 1 şi cu sprijinul Poliţiei Române.

- Poliţia Locală a Sectorului şi Direcţia de Utilităţi Publice, Salubrizare şi Protecţia Mediului Sector 1 vor monitoriza zilnic şi vor trimite membrilor Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Sector 1 şi Prefectului Municipiului Bucureşti informaţii periodice privind evoluţia situaţiei din teren, respective cantitatea de deşeuri colectate zilnic, cu defalcare pe fiecare operator, cantităţile de deşeuri predate către operatorii de gropi ecologice în vederea depozitării finale, numărul de procese-verbale de constatare a contravenţiilor întocmite de Compartimentul Protecţia Mediului din cadrul Poliţiei Locale Sector 1 cu privire la nerespectarea legislaţiei în domeniul gestionării deşeurilor de către operatorii economici şi populaţie.

- Autorităţile publice locale ale Sectorului 1 vor asigura posibilitatea continuării contractului de salubrizare de către Compania Romprest Service S.A.”, conform deciziei CLSU Sector 1.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-07-23

In legatura cu acest articol...

Nicușor Dan: Există ţânţarul cu virusul West Nile, da, dar nu există persoane îmbolnăvite

Prefectul Capitalei, primele declarații după instituirea Stării de Alertă în Sectorul 1: Contractul cu Romprest nu va fi reziliat. Din contră
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE