2024-04-20 18:05

Nicușor Dan: Există ţânţarul cu virusul West Nile, da, dar nu există persoane îmbolnăvite

 |  14:29
Nicușor Dan: Există ţânţarul cu virusul West Nile, da, dar nu există persoane îmbolnăvite

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat vineri că au fost intensificate tratamentele împotriva țânțarilor în zonele din București unde a fost identificată specia purtătoare a virusului West Nile.

Potrivit edilului, din datele pe care le deține, nu s-a înregistrat niciun caz de îmbolnăvire în rândul populației. "În anii precedenţi, erau şapte tratamente pentru ţânţari. Anul acesta o să facem 14 şi acum suntem la al cincilea", a precizat Dan.

La nivelul Bucureştiului monitorizarea speciei de ţânţar purtător al virusului West Nile se face permanent, iar acolo unde au fost identificate astfel de populaţii - zonele Universitate - Eroilor şi Crângaşi - tratamentele contra lor au fost intensificate, a precizat primarul general, la o conferință de presă. 

El a precizat că, în acest an, campania de dezinsecţie a început mai târziu din lipsa banilor, însă în prezent, ritmul de aplicare a tratamentelor este mai mare.

"În anii precedenţi, erau şapte tratamente pentru ţânţari. Anul acesta o să facem 14 şi acum suntem la al cincilea. (...) Atât Institutul Cantacuzino, cât şi noi avem acele capcane pentru ţânţari, care pot să spună unde sunt, care sunt speciile de ţânţari care circulă în anumite zone, trăiesc în anumite zone ale Bucureştiului şi faţă de sesizările, şi de la institut, şi de la operatorii noştri, de West Nile, în zona Eroilor, una, şi cea de-a doua în zona Crângaşi, am intensificat acolo. Au fost două (...) constatări, una în zona Crângaşi şi una în zona Universitate - Eroilor şi, deci, pe fiecare din aceste zone, ne-am dus preponderent pe parcuri, de exemplu, în Parcul Cişmigiu şi, după aceea, în întreaga zonă. Asta a început deja alaltăieri", a explicat Nicuşor Dan.

Potrivit primarului, monitorizarea ţânţarilor se face permanent. "Deci, să ne înţelegem, există ţânţarul, da, dar nu există persoane îmbolnăvite în momentul ăsta. Ca să fim precişi, da, monitorizarea este permanentă şi, atât timp cât populaţia persistă, tratamentul este intens pe ei", a afirmat el.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-07-23



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE