2024-05-06 00:13

CEARTĂ politică în Parlament provocată de ... Ziua Bicicletei

 |  21:41
CEARTĂ politică în Parlament provocată de ... Ziua Bicicletei

În prag de campanie electorală și în plină criză sanitară și economică, parlamentarii și-au dedicat dezbaterea din Camera Deputaților unui proiect cel puțin ciudat: Ziua Națională a Bicicletei.

O majoritate covârșitoare a aleșilor vor ca românii să sărbătorească Ziua bicicletei. 3 iunie este ziua în care autoritățile vor organiza evenimente în care să oamenii să fie informați despre beneficiile mersului pe bicicletă.

În comparație cu alte state, bicicleta este mult mai puțin folosită în România. Principalul motiv: lipsa infrastructurii. Un studiu realizat anul trecut de o organizație de mediu a scos la iveală că 6 din 10 români spun că nu folosesc bicicleta, deși și-ar dori, pentru că nu au piste speciale. Deși votată cu largă majoritate, legea a dus la dispute politice.

 „O clasă politică în Jeepane adoptă ziua națională a bicicletei. S-ar putea spune că e o ipocrizie foarte mare. Nu avem piste de biciclete, dar declarăm ziua națională a bicicletei” a  explicat Cătălin Drulă, liderul deputaților USR, conform Digi24.

”Mult înainte ca USR să devină partid parlamentar noi am avut ministru care s-a dus cu bicicleta la lucru. Dintre colegii mei, majoritatea se plimbă destul de mult cu bicicleta. Și nu avem Jeepuri” a reacționat Benedek Zacharie, liderul deputaților UDMR.

În urmă cu trei săptămâni, Parlamentul a adoptat și o lege care obligă instituțiile publice să pună la dispoziție rasteluri pentru biciclete dotate cu sisteme antifurt, iar cei care nu se supun rică să fie amendați.

Proiectul va merge la promulgare la președinte, el însuși un susținător al mersului pe bicicletă.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-11-03

In legatura cu acest articol...

Mihail Vlasov primește o nouă lovitură de la instanță, după gratii

Decizie finală: Polițiștii locali pot RIDICA mașinile parcate ilegal

SRI, avertisment fără precedent după atacul din Viena: ”Nu ne putem considera la ADĂPOST”

Gest ȘOCANT al unui trecător, certat de un polițist pentru că nu purta MASCĂ

Klaus Iohannis a găsit VINOVAȚII pentru mortalitatea ridicată din România: ”PSD a condus țara 20 de ani”




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE