2024-05-05 17:46

Alegerea lui Ludovic Orban la șefia Camerei Deputaților, CONTESTATĂ de AUR la CCR

 |  15:39
Alegerea lui Ludovic Orban la șefia Camerei Deputaților, CONTESTATĂ de AUR la CCR

Alianța pentru Unirea Românilor a atacat la Curtea Constituțională hotărârea Camerei Deputaților prin care Ludovic Orban a fost ales președinte al forului. Judecătorii CCR au stabilit termenul la care vor la în discuție sesizarea pe 14 ianuarie.

„Protestăm faţă de felul în care a fost numită conducerea Camerei noaptea trecută, la 2 noaptea, fiind nişte grave abuzuri, uzurpând nişte calităţi oficiale. Noi aveam preşedintele Camerei Deputaţilor, decanul de vârstă care a declarat şedinţa închisă. Conform regulamentului, trebuia convocată o nouă şedinţă. Acest lucru nu s-a întâmplat. Grupul nostru parlamentar nu a mai fost convocat”, a declarat președintele AUR, George Simion, potrivit Agerpres.

Liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, a solicitat, luni seară, ca şedinţa de plen să fie prelungită, după depunerea jurământului de către deputaţi, pentru alegerea preşedintelui Camerei. Reprezentanţii AUR s-au opus acestui demers, iar preşedintele de şedinţă, reprezentant al Alianţei pentru Unirea Românilor, a închis şedinţa şi a plecat de la tribună.

După mai multe discuţii în contradictoriu, reprezentanţii AUR au părăsit sala de şedinţe. Ulterior, şedinţa plenului Camerei Deputaţilor a fost reluată, în noaptea de luni spre marţi, iar preşedinte de şedinţă a fost un alt decan de vârstă - Iusein Ibram de la grupul minorităţilor naţionale - şi au fost aleşi preşedintele Camerei şi ceilalţi membri ai Biroului permanent.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a fost ales președinte al Camerei Deputaților cu 179 de voturi, în timp ce contracandidatul său, Alfred Simonis, susținut de PSD, a obținut 110 voturi.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-12-23

In legatura cu acest articol...

Program de Guvernare: Investiții de trei miliarde de euro în sport până în 2024

UPDATE: Guvernul Florin Cîțu a trecut de Parlament

Program de guvernare: "1.000 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres și 370 de kilometri de variante de ocolire"

Sorin Cîmpeanu, avizat favorabil la conducerea Ministerului Educației




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE