2024-05-09 05:18

Stoltenberg încearcă să liniștească spiritele: “Nu avem niciun indiciu că Rusia pregăteşte acţiuni militare ofensive împotriva NATO”

 |  15:26
Stoltenberg încearcă să liniștească spiritele: “Nu avem niciun indiciu că Rusia pregăteşte acţiuni militare ofensive împotriva NATO”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat miercuri că până acum nu există "niciun indiciu" că lovitura cu rachetă care a ucis marţi doi oameni în Polonia ar fi fost un atac deliberat, dar a adăugat că Rusia este indirect responsabilă pentru acest incident tragic.

"Nu avem niciun indiciu că incidentul a fost rezultatul unei atac deliberat. Şi nu avem niciun indiciu că Rusia pregăteşte acţiuni militare ofensive împotriva NATO. O investigaţie asupra acestui incident este în desfăşurare şi trebuie să aşteptăm rezultatul ei. Analiza noastră preliminară sugerează că incidentul a fost probabil cauzat de o rachetă a apărării antiaeriene ucrainene trasă pentru a apăra teritoriul ucrainean împotriva atacurilor ruseşti cu rachete de croazieră. 'Dar, să fiu clar. Nu este vina Ucrainei. Rusia poartă, în ultimă instanţă, responsabilitatea pe măsură ce îşi continuă războiul ilegal împotriva Ucrainei ", a afirmat Stoltenberg, la Bruxelles.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-11-16

In legatura cu acest articol...

Reacție de ULTIMA ORĂ a președintelui polonez: "Probabil a fost un accident nefericit..."

Polonia A RETRAS cererea de activare a Articolului 4 din Tratatul NATO

China, despre incidentul din Ucraina: Toate părțile vizate trebuie să dea dovadă de reținere pentru a evita o escaladare

Zelenski: Racheta din Polonia este un mesaj pentru marile puteri. Rușii neagă proveniența rachetei

Medvedev avertizează: Incidentul din Polonia arată că Occidentul se apropie de un război mondial

Reacția Rusiei după ce două rachete au LOVIT un sat din Polonia

ULTIMA ORĂ: Două RACHETE rusești au căzut în Polonia. Doi oameni au murit




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE