2024-05-09 03:37

Zelenski: Racheta din Polonia este un mesaj pentru marile puteri. Rușii neagă proveniența rachetei

 |  10:11
Zelenski: Racheta din Polonia este un mesaj pentru marile puteri. Rușii neagă proveniența rachetei

Atacul cu rachetă din Polonia ”nu este nimic altceva decât un mesaj transmis de Rusia G20”, declară preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, prin videoconferinţă, în faţa liderilor G20 reuniţi la Bali, în Indonezia, relatează AFP.

Există ”un stat terorist printre voi, de care trebuie să ne apărăm”, a avertizat şeful statului ucrainean, desemnând astfel Rusia, informează News.ro.

Rusia dezminte faptul că a tras vreo rachetă rusească către Polonia drept ”provocări”, după ce Kievul a acuzat în mod direct Moscova că a ucis doi cetăţeni polonezi, relatează AFP, informează News.ro.

”Declaraţiile presei poloneze şi ale unor oficiali despre o pretinsă cădere a unei rachete ruseşti în apropiere de localitatea Przewodow sunt provocări intenţionate cu scopul de a crea o escaladare a situaţiei”, acuză într-o postare pe Telegram ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu.

”Niciun atac nu a fost efectuat asupra vreunor obiective în apropierea frontierei ucraineano-poloneze” de către armata rusă, subliniază Şoigu.

Imagini cu ”fragmente publicate de presa poloneză de la faţa locului în localitatea Przewodow n-au nicio legătură” cu proiectile ruseşti, insistă ministrul rus al Apărării.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-11-16



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE