2024-05-06 08:40

Macron a vorbit din nou cu Putin la telefon: ”Te MINȚI singur!”

 |  17:23
Macron a vorbit din nou cu Putin la telefon: ”Te MINȚI singur!”

Emmanuel Macron, preferatul lui Vladimir Putin pentru a discuta în aceste zile, a încercat din nou să-l facă pe liderul de la Kremlin să se oprească din invazia asupra Ucrainei. După cum transmite Palatul Elysee, rezultatul nu a fost unul încurajator și lucrurile se vor înrăutăți.

Convorbirea cu preşedintele rus, care a durat o oră şi 30 de minute, potrivit preşedinţiei franceze, este a treia dintre cei doi lideri de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie.

Președintele francez Emmanuel Macron i-a spus rusului Vladimir Putin că a făcut o „greșeală majoră” în Ucraina, că se înșela cu privire la guvernul de la Kiev și că războiul va costa scump Rusia pe termen lung, notează The Guardian

Discuţia a avut loc „la solicitarea preşedintelui Putin”, a precizat apoi premierul francez Jean Castex la postul TF1. „Situaţia de pe teren este, incontestabil, foarte proastă", a adăugat acesta.

Totodată, Palatul Elysee a precizat că „nu a existat nimic în ceea ce a spus președintele Putin, care să ne poată liniști”.

„Te minți singur’”, i-a mai spus președintele Macron lui Vladimir Putin, a mai precizat un oficial al administrației prezidențiale franceze. „Va costa scump țara ta, țara ta va ajunge izolată, slăbită și sub sancțiuni pentru o perioadă foarte lungă de timp”, l-a mai atenționat Macron pe președintele rus.

"Pe baza a ceea ce i-a transmis preşedintele Putin, anticiparea preşedintelui Macron este că situaţia se va agrava în Ucraina", a transmis Preşedinţia Franţei, conform cotidianului Le Monde, scrie Mediafax.

Kremlinul a transmis la rândul său că Putin i-a spus lui Macron în discuţia de joi că scopurile operaţiunii Rusiei în Ucraina, şi anume demilitarizarea şi obţinerea statutului de neutralitate, vor fi obţinute până la urmă, potrivit Reuters.

Putin a mai afirmat că orice încercări ale Kievului de a întârzia negocierile nu vor face decât să determine Moscova să îţi sporească lista de solicitări, conform Kremlinului.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-03-03

In legatura cu acest articol...

A început runda a doua a NEGOCIERILOR pentru PACE dintre Rusia și Ucraina

Zelinski, un nou MESAJ războinic la adresa lui Putin: “Du-te acasă, la tine acasă. Nu ne veţi distruge credinţa. Ne vei plăti integral pentru ceea ce ne-ai făcut”

Raport al serviciilor secrete occidentale: China a cerut Rusiei să amâne invadarea Ucrainei până după JO de iarnă

Zelenski anunță: Aproape nouă mii de soldați ruși au fost uciși în doar o săptămână de război

Republica Moldova urmează exemplul Ucrainei: Grăbește cererea de aderare la Uniunea Europeană




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE