2024-05-07 08:39

După patru zile de aștepare, Joe Biden CÂȘTIGĂ alegerile din America. Mesajul noului președinte

 |  20:31
După patru zile de aștepare, Joe Biden CÂȘTIGĂ alegerile din America. Mesajul noului președinte

Candidatul democraţilor la Casa Albă, Joe Biden, a câştigat scrutinul prezidenţial în detrimentul preşedintelui în exerciţiu, republicanul Donald Trump, au anunţat sâmbătă mass media americane, transmit agenţiile internaţionale de presă.

AFP califică anunţul drept "o victorie care marchează o turnură istorică pentru America şi pentru lume, după patru ani de ruptură în mandatul preşedintelui republican".

După patru zile de suspans, candidatul democrat şi fostul vicepreşedinte în mandatul lui Barack Obama a fost dat câştigător cu 273 de mari electori, graţie unui succes în statul-cheie Pennsylvania, potrivit posturilor CNN, NBC şi CBS, scrie France Presse.

Biden va deveni cel de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii.

Biden s-a declarat imediat onorat de victorie, precizând pe un ton prezidențial că va fi preşedintele tuturor americanilor.

„America, sunt onorat că m-aţi ales pe mine să conduc această ţară extraordinară. Sarcinile care ne aşteaptă vor fi dificile, dar vă promit un lucru: voi fi preşedintele tuturor americanilor, indiferent că au votat sau nu cu mine”, a transmis Joe Biden, prin Twitter. La 78 de ani, Biden devine cel mai vârstnic președinte al SUA. Concomitent, Kamala Harris urmează să fie prima vicepreședintă femeie a Americii. Ea l-a sunat, de altfel, pe Joe Biden și a filmat momentul în care l-a anunțat că au reușit. 

În același timp, însă, Donald Trump nu se lasă și declară că el este cel care a câştigat detaşat scrutinul prezidenţial. „Am câştigat aceste alegeri, la diferenţă mare”, a transmis Trump, prin Twitter. Echipa de campanie a lui Trump contestă numărarea voturilor prin corespondenţă în state-cheie, în care diferența dintre el și adversarul său democrat este foarte mică.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-11-08

In legatura cu acest articol...

Grecia intră în CARANTINĂ totală pentru următoarele două săptămâni

SPECTACOL în SUA: CNN îl anunță pe Biden învingător, Trump se declară marele câștigător

Prognoză: Salariile bugetarilor, mult mai MARI decât ale celor din privat

Ministerul Educației: Set de MĂSURI pentru trecerea la învățământul online

Ministerul Apărării se pregătește să achiziționeze o escadrilă de AVIOANE




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri



PUBLICITATE





PUBLICITATE