2024-05-07 09:13

SPECTACOL în SUA: CNN îl anunță pe Biden învingător, Trump se declară marele câștigător

 |  18:37
SPECTACOL în SUA: CNN îl anunță pe Biden învingător, Trump se declară marele câștigător

După aproape o săptămână de tensiuni, televiziunile americane CNN și NBC anunță că Joe Biden este noul președinte al statelor Unite. Astfel, Biden va fi cel de-al 46-lea președinte al SUA. De cealaltă parte, Donald Trump își proclamă și el victoria.

Sâmbătă, preşedintele republican Donald Trump şi-a avertizat vineri rivalul, pe democratul Joe Biden, să nu se grăbească să îşi revendice victoria în mod nelegitim, informează AFP şi DPA.

„Joe Biden nu ar trebui să revendice pe nedrept funcţia de preşedinte. Aş putea pretinde la rândul meu acelaşi lucru. Procedurile judiciare de-abia acum încep!”, a scris pe Twitter Donald Trump înaintea discursului care se aşteaptă să fie pronunţat vineri de candidatul democrat la Casa Albă.

Conform unui anunţ făcut de o sursă din echipa sa de campanie, Joe Biden are planificat să se adreseze americanilor vineri din oraşul în care locuieşte, Wilmington, statul Delaware.

Preşedintele în funcţie al SUA, Donald Trump, a declarat, sâmbătă, că a câştigat detaşat scrutinul prezidenţial, deşi Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat, este pe primul loc şi se apropie de confirmarea victoriei.

„Am câştigat aceste alegeri, la diferenţă mare”, a declarat Donald Trump, prin Twitter. Mesajul a fost etichetat de platforma de microblogging Twitter, care precizează că rezultatul scrutinului nu a fost anunţat oficial.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-11-07



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE