2024-05-07 06:17

Centrala nucleară de la CERNOBÎL este din nou alimentată cu electricitate

 |  20:01
Centrala nucleară de la CERNOBÎL este din nou alimentată cu electricitate

A fost restabilită alimentarea cu electricitate a centralei nucleare de la Cernobîl, a declarat, joi, ministrul adjunct rus al Energiei, Yevgeny Grabchak, citat de agenţia de presă de stat, Interfax.

"Linia de transport al energiei electrice a CNE Cernobîl este din nou alimentată. Datorită acţiunilor întreprinse de personalul de la CNE Cernobîl a fost posibilă alimentarea cu energie electrică la instalaţiile ale CNE", a spus oficialul rus.

Ieri, centrala de la Cernobîl „a fost complet deconectată de la rețeaua de electricitate din cauza acțiunilor militare ale ocupantului rus, nu mai are sursă de energie. Nu există nici o posibilitate de refacere a liniilor", se arata într-o postare pe Facebook a companiei Ukrenergo.

Pe de altă parte, compania nucleară ucraineană Energoatom a transmis că în acest caz ar putea fi eliberate substanţe radioactive de la Cernobîl, deoarece nu mai poate răci combustibilul nuclear folosit după ce alimentarea cu electricitate a centralei a fost stopată.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-03-10

In legatura cu acest articol...

ULTIMA ORĂ. Trupele ruseşti au capturat centrala de la Cernobîl

UPDATE. ALERTĂ. Risc de radiații după ce trupele rusești au oprit complet alimentarea cu energie electrică a centralei nucleare de la Cernobîl




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE