2020-12-02 11:26

Tătaru: “Dacă nu respectăm regulile, numărul de cazuri de COVID va crește progresiv”

 |  15:00
Tătaru: “Dacă nu respectăm regulile, numărul de cazuri de COVID va crește progresiv”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, susţine că dacă românii nu vor înțelege că trebuie să respecte normele de prevenire a infectării cu noul coronavirus, atunci vom înregistra o creştere progresivă a numărului cazurilor de Covid-19 în următoarea perioadă. În cazul în care regulile vor fi respectate, situaţia s-ar putea stabiliza pe un plafon cu aproximativ 2.000 de cazuri pe zi.

“Dacă fiecare dintre noi respectă acele norme, ar trebui să stabilizăm acel plafon în jur de 2.000 ca să putem să ne gândim la vremuri mai bune. Dacă nu respectă aceste norme, vom vedea o creştere progresivă, exponenţială în următoarea perioadă. Nu trebuie să ne gândim doar la un număr de cazuri care creşte, toate aceste cazuri vin pe un sistem sanitar, toate aceste cazuri vor fi preluat de un corp medical deja obosit, de peste şapte luni de pandemie”, a afirmat Nelu Tătaru la Digi24.

“Am ajuns la reluarea în septembrie a activităţilor, tot ce a însemnat şcoală, tot ce a însemnat activitate economică, tot ce a însemnat reîntoarcere din concedii, redeschidere restaurante, redeschidere cinematografe, teatre, campanie electorală şi alegeri locale. Avem aceeaşi parametri pe care îi menţinem. La nivelul a tot ce înseamnă activităţi economice, că este restaurant, că este teatru, că este cinematograf, acel indice de 1,5 va duce la închiderea acestora, tot ce înseamnă indice de până în 1, 1 şi 3 sau peste 3 va readapta o activitate şcolară, iar organele în drept vor face acea evaluare ca acele precauţii să fie respectate”, a raspuns Tătaru, întrebat despre motivele creşterii cazurilor de Covid-19 în ultima perioadă.

179 de pacienți pe ventilație mecanică

Ministrul Sănătăţii a mai adăugat că dintre cei 583 de pacienţi cu Covid-19 aflaţi la Terapie Intensivă, 179 dintre ei sunt pe ventilaţie mecanică. “Sunt 583 de pacienţi la Terapie Intensivă dintre 179 sunt cei care sunt pe ventilaţie mecanică. Dar nu doar Terapie Intensivă, ci adresabilitatea pe care o vedem la unităţile de primire urgenţe pentru patologie respiratorie sau pentru febră, precum şi aglomerările din secţiil de boli infecţioase sau pneumologie, spitale suport Covid sunt readaptate în această perioadă. Încă de acum trei zile am recomandat DSP-urilor din judeţe să reevalueze acele spitale care erau suport Covid şi care au solicitat pentru activitate non-Covid să fie reevaluate pentru a putea ajunge la capacitatea de paturi, precum şi a disponibiliza tot ce înseamnă 10% din paturile de Terapie Intensivă în rezervă pentru orice eventualitate. În acest moment stăm pe 2.064 de cazuri, încercăm să stabilizăm o medie sau un platou la 2.000 de cazuri, dar nu ţine doar de noi”, a afirmat ministrul Sănătăţii. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-03

In legatura cu acest articol...

OMS a aprobat un nou test de diagnosticare rapidă a COVID. Rezultatul vine în 15 minute

Mitropolitul Clujului a fost confirmat cu COVID-19. Are 71 de ani

GCS: A patra zi la rând cu peste 2.000 de cazuri de COVID în România. Numărul pacienților internați la ATI se apropie de 600

S-a protejat cât a putut, dar tot degeaba. Virgil IANȚU, infectat și el cu noul CORONAVIRUS
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE