2024-05-03 06:18

VIDEO O dronă militară a SUA s-a PRĂBUȘIT în Câmpia Turzii

 |  16:55
VIDEO O dronă militară a SUA s-a PRĂBUȘIT în Câmpia Turzii

O dronă militară americană MQ-9 Reaper s-a prăbuşit în apropierea bazei militare de la Câmpia Turzii. Potrivit News.ro, informaţia a fost confirmată de ministrul Apărării Vasile Dîncu, care a precizat că drona executa o misiune de antrenament.

Comform ministrului, drona a căzut într-o zonă nelocuită. Dîncu a spus că în mod cert drona era manevrată de militari americani. Oficialul a menționat că partea americană a declanșat o anchetă, care beneficiază de sprijinul autorităţilor române.

“Era o misiune de antrenament. Nu au fost pagube umane, a căzut pe câmp într-o zonă nelocuită. Americani fac prima analiză. Îi sprijinim dacă au nevoie cu alte date pe care le putem da noi”, a afirmat ministrul Apărării. 

Potrivit Agerpres, drona MQ-9 Reaper este o aeronavă fără pilot capabilă să efectueze misiuni de zbor comandate de la distanţă sau autonome şi este dezvoltată de General Atomics Aeronautical Systems (GA-ASI), în principal pentru Forţele Aeriene ale SUA.

Personalul care operează aeronava este dispus, de regulă, în facilităţi militare staţionare şi poate să angajeze obiective şi să observe terenul folosind mai mulţi senzori, inclusiv o cameră termografică.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-07-14

GALERIE MEDIA


In legatura cu acest articol...

ULTIMA ORĂ: Incendiu puternic în Buftea. 7 locuințe sunt cuprinse de flăcări

Poliția a prins în FLAGRANT o grupare care fabrica 3 milioane de euro FALȘI

ULTIMA ORĂ. Primarul Mihai Chirica, trimis în judecată pentru fapte de CORUPȚIE!




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE