2024-04-20 03:44

ULTIMA ORĂ. Primarul Mihai Chirica, trimis în judecată pentru fapte de CORUPȚIE!

 |  14:19
ULTIMA ORĂ. Primarul Mihai Chirica, trimis în judecată pentru fapte de CORUPȚIE!

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, și fostul edil Gabriel Harabagiu, au fost trimiși în judecată pentru fapte de corupție.

Procurorii DNA Iași au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Gabriel Vasile Harabagiu, fost viceprimar al Iașului, pentru fals intelectual și abuz în serviciu şi a primarului în funcție, Mihai Chirica, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de complicitate la fals intelectual complicitate la abuz în serviciu și fals intelectual în formă continuată.

Au fost trimiși în judecată și arhitectul șef și șeful Direcției de Arhitectură și Urbanism, Naca Nora Brândușescu, pentru fals intelectual și abuz în serviciu, dar și registratorul din cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Iași, Mariana Popa, pentru abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut, pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit.

În același dosar a fost trimis în judecată și firma SC Flux STL și administratorul societății, fiecare pentru complicitate la fals intelectual și complicitate la două infracțiuni de abuz în serviciu.

„În exercitarea atribuțiilor de înlocuitor al primarului, inculpatul Harabagiu Gabriel Vasile, la acea dată viceprimar al municipiului Iași, beneficiind de ajutorul primarului Chirica Mihai, ar fi dispus/semnat documente, cu încălcarea legii și prin atestarea unor împrejurări contrare realității, în procedura de atestare a construirii, respectiv a extinderii unui imobil din municipiul Iași. Concret, blocul ar fi fost construit și intabulat ilegal de către SC FLUX S.R.L, cu mai multe niveluri față de cele prevăzute în autorizație, iar suprafața imobilului este mai mare decât cea din autorizație fiind încălcat planul urbanistic zonal. La emiterea documentelor în condiții de nelegalitate ar fi participat și inculpata Brândușescu Anca-Nora, la acea vreme arhitect șef al municipiului Iași. Intabularea imobilului în cartea funciară s-ar fi efectuat în baza certificatului de atestare a edificării/extinderii construcției, datat 10.10.2018, emis de municipiul Iași. Cu privire la certificatul respectiv, din materialul probator administrat în cauză ar fi rezultat existența, pe parcursul derulării procedurilor de atestare a construcției, a 3 (trei) variante diferite din punct de vedere al conținutului sau al persoanelor care au semnat certificatul, toate variantele având același număr de înregistrare și aceeași dată”, arată DNA, în rechizitoriu.

Procurorii mai arată că, pe baza certificatului emis de primărie, Mariana Popa, în calitate de registrator în cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Iași, ar fi admis cererea de intabulare (la data de 27 decembrie 2018) cunoscând că documentele care o însoțeau nu reflectă situația reală a imobilului și că, în mod legal, această cerere ar fi trebuit respinsă, așa cum aceeași inculpată o făcuse de altfel făcut-o anterior, la data de 23 octombrie 2018, potrivit antena3.ro.

Potrivit DNA, emiterea certificatului de atestare a creat, pentru societatea beneficiară SC Flux SRL, posibilitatea de a înscrie dreptul de proprietate asupra imobilului în cartea funciară și de a proceda la vânzarea apartamentelor din respectivul imobil, cu obținerea de foloase necuvenite.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-07-14



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE