2024-04-26 20:24

Hotărârile judecătorești vor putea fi trimise și prin poștă ELECTRONICĂ

 |  18:02
Hotărârile judecătorești vor putea fi trimise și prin poștă ELECTRONICĂ

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea pentru completarea Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, transmite Administraţia Prezidenţială. Actul normativ are ca obiect modificarea acestei legi în sensul introducerii unei prevederi referitoare la comunicarea hotărârilor judecătoreşti, din oficiu, prin poşta electronică.

„Comunicarea hotărârilor judecătoreşti se va face, din oficiu, prin poştă electronică dacă partea a indicat instanţei datele corespunzătoare în acest scop direct sau la solicitarea expresă a instanţei în timpul procesului. Comunicarea va fi însoţită de semnătura electronică extinsă a instanţei, care va înlocui ştampila instanţei şi semnătura grefierului de şedinţă”, arată legea promulgată de către şeful statului.

De asemenea, „hotărârile judecătoreşti se consideră comunicate la momentul la care au primit mesaj din partea sistemului folosit că au ajuns la destinatar potrivit datelor furnizate de acesta”.

„Dacă comunicarea prin poştă electronică nu este posibilă din pricina lipsei datelor în acest sens sau sistemul folosit indică eroare în transmiterea prin poştă electronică, comunicarea hotărârilor judecătoreşti se va face potrivit art. 154”, mai prevede sursa citată de News.ro.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-06-28

In legatura cu acest articol...

România cumpără 231 de sisteme de RACHETE antiaeriene

Sondaj: Majoritatea românilor consideră că situația României este mai REA decât în urmă cu 30 de ani

JAF derulat în plină zi la unul dintre marile târguri de artă şi antichităţi ale lumii

Camera Deputaților a votat ridicarea imunității lui Adrian Chesnoiu. Fostul ministru este acuzat de abuz în serviciu

Procurorii europeni conduși de Kovesi descind în România: 160 de percheziții au loc în țara noastră, în dosare de fraudă pe fonduri UE




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE