2024-04-23 23:39

Camera Deputaților a votat ridicarea imunității lui Adrian Chesnoiu. Fostul ministru este acuzat de abuz în serviciu

 |  14:59
Camera Deputaților a votat ridicarea imunității lui Adrian Chesnoiu. Fostul ministru este acuzat de abuz în serviciu

Plenul Camerei Deputaţilor a votat, marţi, cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de ridicare a imunităţii deputatului Adrian Chesnoiu, fost ministru al Agriculturii. Acesta este acuzat de DNA de abuz în serviciu.

Potrivit anunţului oficial, citit de la tribuna plenului, din totalul de 330 de deputaţi au fost prezenţi 278. Au votat în favoarea ridicării imunităţii 251 de deputaţi şi 25 de voturi au fost contra, precum şi 2 voturi anulate. Votul din plen a fost secret, cu bile. Potrivit Articolului 76, alineatul 2 din Constituţie, hotărârea se adoptă cu votul majorătăţii deputaţilor prezenţi. Astfel, se constată că a fost adoptată hotărârea privind urmărirea penală a unui deputat.

”Voi vota la vedere pentru încuviinţarea derulării şi verificării aspectelor de suspiciune ridicate la adresa mea. Vreau să faceţi şi voi la fel. Nu sunt adeptul unei justiţii televizate. Nu am comis nicio infracţiune de corupţie şi nici o altă faptă de natură penală”, a spus Adrian Chesnoiu în ședința de plen. 

Şeful DNA, Crin Bologa, a cerut joi Camerei Deputaţilor să ridice imunitatea unui deputat, acum ministru, acuzat de abuz în serviciu la presupusa trucare a unui concurs.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-06-28



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE