2024-05-03 04:52

Rămân școlile deschise și săptămâna viitoare? Ce se întâmplă în județul Cluj

 |  16:04
Rămân școlile deschise și săptămâna viitoare? Ce se întâmplă în județul Cluj

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, joi, că rata de ocupare a paturilor destinate pacienţilor COVID nu a depăşit pragul de 75% în niciun judeţ, astfel că, săptămâna viitoare, nu va trece în online din acest motiv nici o unitate de învățământ din țară.

"Conform informării primite de la Ministerul Sănătăţii, astăzi, joi, 3 febr., rata de ocupare a paturilor destinate pacienţilor Covid nu a depăşit pragul de 75% în niciun judeţ. Coroborat cu prevederile Ordinului comun Sanatate-Educaţie, nu vor trece integral în online unităţile de învăţământ din niciun judeţ (cf. art. 3.1., alin. 4 din OM 5338/2021 cu modificările şi completările ulterioare)", a declarat Sorin Cîmpeanu.

Nici măcar în judeţul Cluj, unde gradul de ocupare a paturilor a scăzut la 65,4 la sută după ce s-a mărit capacitatea de internare.

Cel mai ridicat grad de ocupare a paturilor este în momentul de față în judeţul Vaslui - 67,73 la sută.

În Cluj, gradul de ocupare a paturilor pentru pacienţii cu COVID-19 depăşea, săptămâna trecută, 67 la sută, dar conform datelor anunţate joi, acesta este acum 65,4 la sută. Prefectul judeţului Cluj, Tasnadi Szilard, a explicat că reprezentanţii DSP o întrevedere cu managerii de spitale şi s-a mărit capacitatea în spitale de la aproximativ 700 de paturi în total la peste 1.000 în judeţ.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţa, luni, la Parlament, că de săptămâna viitoare, toate şcolile şi grădiniţele din judeţul Cluj urmau să intre în sistem de învăţare online, din cauza gradului mare de infectare cu noul coronavirus. ”Din păcate urmează două săptămâni grele, pentru noi toţi, din perspectiva infectării”, spunea ministrul.

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-02-03

In legatura cu acest articol...

În sfârșit, MOLNUPIRAVIR a ajuns în spitalele din România! Medicamentul minune ANTI-COVID va fi administrat anumitor pacienți

OMS prevestește sfârșitul PANDEMIEI COVID în Europa

DECIZIE. Acces liber pentru NEVACCINAȚI în magazinele alimentare din MALL-URI

SCĂDERE importantă a numărului de cazuri de COVID în ultimele 24 de ore




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE