2024-05-02 17:49

DECIZIE. Acces liber pentru NEVACCINAȚI în magazinele alimentare din MALL-URI

 |  14:21
DECIZIE. Acces liber pentru NEVACCINAȚI în magazinele alimentare din MALL-URI

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a propus prelungirea stării de alertă, începând din 7 februarie, şi menţinerea mai multor măsuri adoptate pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. O modificare majoră a fost făcută, și anume accesul la magazinele alimentare din centrele comerciale va fi permis tuturor persoanelor, inclusive nevaccinaților sau celor care nu au trecut prin boală, dacă sunt stabilite culoare speciale şi este limitat numărul coşurilor de cumpărături.

"Se propune ca prin excepţie de la prevederile pct. 36, accesul la operatorii economici care au ca obiect principal de activitate comercializarea produselor alimentare situaţi în centrele şi parcurile comerciale să fie permis tuturor persoanelor dacă sunt stabilite culoare dedicate şi controlate de intrare, deplasare şi ieşire în/din acestea, este asigurată o suprafaţă de minimum 4 mp din suprafaţa destinată vânzării, pentru fiecare persoană şi este limitat numărul coşurilor de cumpărături la numărul maxim de persoane ce poate avea acces", este una dintre acestea.

Accesul în malluri va fi permis în continuare doar persoanelor care sunt vaccinate anti-COVID și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, celor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanelor care se află între sfârșitul perioadei de izolare și până la a 180-a zi ulterioară confirmării pozitive pentru virusul SARS-CoV2.

În continuare, restaurantele vor fi deschise în intervalul 5:00-22:00, la o capacitate de 50% în localitățile unde rata de infectare nu depășește 3 la mia de locuitori și la o capacitate de 30% acolo unde incidența trece de 3. Accesul este permis doar persoanelor vaccinate, trecute prin boală sau care au un test negativ COVID.

De asemenea, barurile, cluburile și discotecile rămân închise.

Rămâne obligatorie purtăre a măștii de protecție doar tip medical sau FFP2, astfel încât să acopere gura și nasul, în toate spațiile publice închise și deschise.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-02-03

In legatura cu acest articol...

SCĂDERE importantă a numărului de cazuri de COVID în ultimele 24 de ore




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE