2024-05-07 17:58

Nu toți românii pot beneficia de AMÂNAREA ratelor. Cine se încadrează

 |  17:47
Nu toți românii pot beneficia de AMÂNAREA ratelor. Cine se încadrează

Anunțată zilele trecute de Guvern, amânarea ratelor nu este pentru toată lumea. Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu a venit cu precizări declarând că vor putea să își amâne ratele doar cei care au avut o creștere a cheltuielilor cu cel puțin 25%.

„La discuția inițială am spus că măsura privind moratoriul ratelor bancare a rămas în analiză. În ultima ședință de coaliție s-a decis să aplicăm această măsură privind moratoriul. Nu este o măsură pentru toată lumea, ci doar pentru cei cu dificultăți la plata ratelor. La finalul amânării acestor rate se va prelungi scadența. Nu este o scutire, ci o amânare la plată. Criteriul pentru a se califica este creșterea cheltuielilor pe familie sau a cheltuielilor pe companie cu 25%. Procedura va fi destul de simplă, dar acest lucru s-a agreat cu sistemul bancar. BNR va aviza acest proiect și va emite o metodologie”, a spus miercuri ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, la finalul ședinței de Guvern.

Coaliția de guvernare a decis luni un nou pachet de măsuri sociale. Printre acestea se numără posibilitatea amânării ratelor la bănci până la nouă luni, precum și acordarea unei sume de 700 de lei pentru pensionarii cu un venit mai mic de 2.000 de lei.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-05-25

In legatura cu acest articol...

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, ANUNȚ important despre ÎNGHEȚAREA pensiilor și a salariilor

VIDEO Cum a ajuns premierul Ciucă pe listele PNL. Ludovic Orban: ”A fost în postura de Agamiță Dandanache”

Locuințele s-au scumpit cu 7.4% în primul trimestru al anului

Ultima zi pentru depunerea declarației unice

Protest în fața Guvernului: Profesorii și poștașii au ieșit în stradă




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE