2024-04-26 14:06

CREȘTERE a deficitului bugetar după primele cinci luni ale anului

 |  18:22
CREȘTERE a deficitului bugetar după primele cinci luni ale anului

Deficitul bugetului a crescut la 1,57% din PIB după primele cinci luni ale acestui an, potrivit datelor publicate de Ministerului Finanţelor.

Creșterea se înregistrează în condițiile în care în perioada ianuarie-aprilie a fost de 1,23% din PIB. Totuși, deficitul este însă în scădere față de aceeași perioadă a anului trecut. 

În 2021, bugetul închidea primele cinci luni cu un deficit de 2,22% din PIB. Evoluţia este explicată de creşterea veniturilor totale la buget, cu 1,01 % din PIB - influenţată în principal de încasările din TVA, alte impozite pe bunuri şi servicii şi venituri nefiscale, în timp ce cheltuielile bugetare au înregistrat un avans de 0,37 puncte procentuale din Produsul intern Brut.

După primul trimestru al acestui an, deficitul bugetar crescuse la 1,19% din PIB de la 0,72% din Produsul Intern Brut în primele două luni, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanţelor Publice.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-06-27

In legatura cu acest articol...

O treime din cheltuielile românilor au fost pentru TAXE, impozite și asigurări sociale

Rămâne Metrorex fără mentenanța flotei de metrou? Francezii de la Alstom denunță facturi restante de zeci de milioane de euro




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE