2020-10-27 06:28

Cresc TAXELE și impozitele în acest an? Răspunsul ministrului Finanțelor

 |  18:07
Cresc TAXELE și impozitele în acest an? Răspunsul ministrului Finanțelor

Ministerul Finanţelor nu are în vedere o majorare a taxelor nici în acest an şi nici în anul următor, pentru că are deja soluţii de finanţare a cheltuielilor care sunt necesare în această perioadă, a declarat joi ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

"Nu creştem taxele. Am spus: nu vom creşte taxele în această perioadă şi nici în viitor. Nu este un moment pentru a creşte taxele. Noi credem într-o economie liberală, cu impozite mici, puţine, dar pe care le plăteşte toată lumea. Trebuie să aveţi încredere! Din poziţia de ministru al Finanţelor vă spun că nu vor creşte taxele nici până la finalul acestui an, nici anul următor. Avem deja soluţii de finanţare pentru acest an şi sunt pregătite soluţii de finanţare pentru anul viitor pentru a finanţa toate cheltuielile de care avem nevoie în această perioadă dificilă", a anunţat Cîţu, într-un mesaj video pe pagina sa de Facebook.

În context, acesta a subliniat că România se află într-o perioadă de campanie electorală care este caracterizată de mesaje de toate felurile cu privire la sănătatea economiei.

"România, alături de celelalte economii, trece prin momente dificile. Economia globală trebuie să îşi revină. Trecem printr-o criză de sănătate, care nu s-a terminat şi nu ştim cât va continua. În această perioadă, România trece printr-o campanie electorală şi ştiu că sunteţi bombardaţi zilnic de sute de mesaje care nu au niciun fel de susţinere în realitate. În special mesaje despre sănătatea economiei. Din poziţia de ministru al Finanţelor Publice sunt aici să vă spun care este situaţia reală a economiei şi v-am spus acest lucru tot timpul. Am spus mereu: încredere, transparenţă, profesionalism. În tot acest an nu a existat nicio problemă pentru care să nu avem soluţii. Chiar dacă am fost prinşi cu rezerva de stat pe zero am găsit soluţii, am găsit şi măşti şi dezinfectant pentru a putea ţine oamenii sănătoşi. Am găsit resurse pentru plata şomajului tehnic, pentru a susţine companiile. Am negociat cu sistemul bancar cea mai generoasă măsură de anulare a ratelor. Nu există probleme fără soluţii", a adăugat şeful de la Finanţe.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-15

In legatura cu acest articol...

Ai buletinul expirat? Nu contează, poți VOTA pe 6 decembrie!

Cine sunt cei doi jucători ai Craiovei INFECTAȚI cu Covid-19 care nu vor evolua cu Dinamo

Vassaras i-a urecheat pe ARBITRI după erorile flagrante din ultimul timp

Cum putem REDUCE factura la gaze. Sfaturi de la Consiliul Concurenței

Modificări privind AJUTOARELE de stat pentru micile firme
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE