2024-05-18 04:30

CEC depune actele pentru a intra pe piața ASIGURĂRILOR

 |  20:56
CEC depune actele pentru a intra pe piața ASIGURĂRILOR

CEC Bank are la dispoziție o lună pentru a depune la ASF documentele de autorizare ca asigurătorător, a afirmat marți ministrul de Finanțe, Adrian Câciu.

Întrebat la Parlament despre acea companie a statului care să intre pe piaţa de asigurări, ministrul Finanţelor a spus:” Are o lună de zile, am solicitat şi ieri CEC-ului şi vă spun şi dvs, are o lună de zile să se autorizeze, să îşi depună documentele de autorizare la ASF”, a spus ministrul Finanţelor, citat de news.ro.

Adrian Câciu a arătat că în momentul în care începe procedura de autorizare, din ce a discutat în trecut cu preşedintele ASF, Nicu Marcu, ASF va da tot concursul ca autorizaţiile să vină, respectând toate criteriile legale, să vină rapid şi să intre cât mai rapid în piaţă.

Despre riscul declanşării unei proceduri de infringement, ministrul a spus: ”Nu vreţi să protejăm mai întâi cetăţenii? Eu vreau să văd proiectul şi să ne uităm în concordanţa lui cu legislaţia europeană şi cu modul în care până la urmă corespunde sau nu. Pe de altă parte, este important ca cetăţenii şi companiile să fie protejate de această situaţia”, a spus Câciu, afirmând că relaţia cu Comisia Europeană, pentru piaţa de asigurări, tot ASF-ul o are.

Despre o majorare a poliţelor RCA, ministrul Finanţelor a afirmat că vor vedea care sunt preţurile din piaţă. ”Vedem proiectul de la ASF”, a mai spus Adrian Câciu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-21

In legatura cu acest articol...

Decizia ASF privind retragerea autorizaţiei EUROINS a fost publicată în Monitorul Oficial

Proiect: Vouchere de VACANȚĂ pentru cei din sectorul privat
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE