2024-04-26 13:29

Proiect: Vouchere de VACANȚĂ pentru cei din sectorul privat

 |  18:24
Proiect: Vouchere de VACANȚĂ pentru cei din sectorul privat

Eugen Ţapu-Nazare, Radu Oprea şi Lorand Turos au inițiat un proiect legislativ de acordare de vouchere de vacanță și pentru angajații din sectorul privat. Parlamentarii au propus ca legea să se aplice de la 1 ianuarie 2024 şi speră ca cel mai târziu în octombrie aceasta să fie promulgată.

Proiectul de acordare a voucherelor de vacanţă şi celor 4,2 milioane de angajaţi din sectorul privat ar avea un impact bugetar de aproximativ 6 miliarde de lei, respectiv 0,42% din PIB, este declarația făcută de senatorul PSD Radu Oprea.

Mai mult decât atât, liberal Eugen Ţapu-Nazare a precizat că acest efort va deveni o investiţie în urma căreia Produsul Intern Brut ar creşte cu cel puţin 1%.

"Economia e puţin mai complexă decât contabilitatea. Niciun român nu pleacă cu 1.450 de lei în concediu. Impactul în piaţă ar fi de 2,5 - 3 miliarde de euro - turism, comerţ, transporturi etc. Totul se înlănţuieşte şi atunci estimarea ar fi de creştere a PIB cu minim 1%.

Se vor crea minimum 150.000 de locuri de muncă. Astfel, acest efort devine o investiţie", a explicat senatorul PNL Eugen Ţapu-Nazare, conform Euronews.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-21



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE