2024-05-03 16:41

Câți bani câștigă statul după SUPRATAXAREA muncii part-time

 |  17:07
Câți bani câștigă statul după SUPRATAXAREA muncii part-time

Statul câștigă cu peste 700 de milioane de lei pe lună mai mult, după suprataxarea contractelor part-time. Deși această decizie a dus la scăderea numărului de contracte part-time, a crescut și numărul celor cu normă întreagă.

În luna iunie, înainte de suprataxarea contractelor part-time bugetul statului încasa aproape 320 de milioane de lei din taxarea acestor contracte. O lună mai târziu numărul contractelor part-time din România era cu 91 de mii mai mic. 

Din acel moment numărul contractelor part-time a tot scăzut. În schimb, în această perioadă, în România au fost înregistrate 117 mii de contracte noi cu normă întreagă. Banii aduși la bugetul statului de aceste contracte noi sunt mai mulți decât pierderile cu desființarea celor 155 de mii de contracte cu normă parțială.

De la 1 august taxele și impozitele pentru un contract part-time se ridică la 1.083 de lei, adică la nivelul salariului minim pentru o muncă de opt ore. Un angajator plătește acum de patru ori mai mult decât plătea acum o lună, în cazul unui contract pentru două ore.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-08-22

In legatura cu acest articol...

MADR: Suprafața afectată de secetă în România a depășit 400.000 de hectare

Uniunea Europeană pregătește al 8-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

Ai plătit amendă? Iată cu îți poți recupera banii




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE